Endurossa seitsemän SM-osakilpailua ensi kaudella

Enduron alustava kotimainen kisakalenteri vuodelle 2023 esiteltiin sunnuntaina SML:n lajipäivillä. Talvikauden kalenteri on julkaistu jo aiemmin, mutta kesäkauden osalta uusi kalenteri saatiin myös nyt näkyville.

SM-kilpailuja ajetaan talvella kolme, joista yksi on Päijänteen ympäriajo. Ensi vuonna Päitsiltä on luvassa puolitoistakertaiset pisteet, joten sen merkitys sarjassa kasvaa . Riihimäen Enduroseura aloittaa kesän SM-kilpailut kaksipäiväisellä kilpailulla kesäkuun puolessa välissä. Molemmilta päiviltä jaetaan omat pisteet ja viikonlopun aikana ratkaistaan myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. SM-sarja jatkuu elokuun lopussa Konnevedellä ja päättyy syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Mikkeliin. Näin ollen SM-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joista yhdestä jaetaan puolitoistakertaiset pisteet. U20- ja naisten SM-luokka ajavat kaikissa muissa SM-kilpailuissa, paitsi Päitsillä.

Veteraanien Suomen Cup -pisteitä jaetaan talvella Nummisten ja Karkkilan kilpailuissa, sekä kesällä Toukokuunajossa, Racing Club Kouvolan kilpailussa, Kärhän lenkillä ja sarjan päättävässä Keski-Suomen Moottorikerhon järjestämässä kilpailussa.

Kalenterissa on yhteensä 16 kilpailua, joista Päitsi ja kesäkauden ensimmäinen SM-kilpailu ovat kaksipäiväisiä.

Alla oleva kalenteri on vielä SML:n hallituksen hyväksyntälistalla, joten se on epävirallinen. Kalenterista puuttuu Heinolan MM-enduro, joka ajetaan 26.-28.5.

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : Ke, 11/02/2022 - 10:01

Ja Kärme Kustaa! 

Kieli
suomi

Lähettänyt Timo Laine : Ke, 11/02/2022 - 13:03

Kärme Kustaa ja Päitsi, siinä tärkeimmät🙂

Kieli
suomi