Enduron SM-sarja jatkuu Nummelassa

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjan jatkuu reilun viikon kuluttua Nummelassa. Henkilökohtaisten SM-pisteiden lisäksi jaossa on myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruudet.

Endurokauden kuudes SM-päivä kaasutellaan 17. elokuuta Nummelassa, perinteisten Nostotalkoiden merkeissä. Tänä vuonna reitti ei tule olemaan järjestäjien mukaan nimensä mukainen, vaan luvassa on jouheaa metsäpolkua. Kilpailukeskus on viety lähes Nummelan keskustaan, joten lajin ulkopuolinenkin yleisö pääsee seuraamaan helposti huollon tapahtumia. Nummessa ajetaan henkilökohtaisten luokkien SM-osakilpailu, mutta samalla myös kerhojoukkueiden SM-kilpailu, jossa Suomen mestaruus ratkaistaan yhden kilpailun perusteella. Nummelassa on järjestetty myös C-luokan kuljettajille oma joukkuekilpailu, kun SM-kisaan pääsee vaan A- ja B-luokan kuljettajat.

Nummelan moottorikerho on touhunnut kilpailun reitin parissa läpi kesän ja siitä onkin luvassa hieno.

- Reitti rupeaa olemaan kunnossa ja siitä tulee varmasti haastava, mutta mitään upotuksia ei ole luvassa. Paremmuus tullaan ratkaisemaan ihan ajamalla. Maastokokeilla on mukavasti mittaa ja lisäksi meillä on kierroksella yksi maastosiirtymä, joka kestää noin puoli tuntia. Näin ollen hiki tulee varmasti lentämään, ratamestari Tero Aarnio kertoo.

Reittiselostus:

 

Maastokoe 1 on perinteinen Höytiönummi, joka toimii Nummelan Moottorikerhon harjoituspätkänä. Harjoituspätkään saadaan kisan ajaksi n. 50 % uutta selkeää reittiä.
Höytiönummi sijaitsee Nummelan keskustan tuntumassa ja se koostuu havumetsästä, kalliosta ja nopeasta savipohjaisesta polusta. Pituus 13-18 minuuttia.

Maastokoe 2, Tervalampi on täysin uusi pätkä. Reitti on sujuva sekoitus nopeaa ja toisaalla teknisempää hiekkamaastoa. Tervalampi sisältää myös metsäkoneuraa, jouheaa kangasmaastoa, metsäautotietä sekä kalliopohjaista, helpohkoa metsäpolkua. Pituus 8-13 minuuttia.

Maastokoe 3 on aiemmista kisoista tuttu hiekkapätkä Nummelan harjulla, karting-radan läheisyydessä. Maastokoe sisältää pääsääntöisesti hyvinkin jouheaa kangasmaastoa, pätkän sähkölinjaa sekä helpon kallionousun. 9-11 minuuttia.

Alla maastokokeiden reittivideot.

Kilpailuun ilmoittaudutaan normaalisti Motin kautta 11.8 klo 23.59 mennessä.

https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/eventEntry/8785dced-1a01-45bf-9282-791fca36e1f2

Joukkue ilmoitetaan sähköpostilla hannu.hakkala@gmail.com 16.8 klo 9.00 mennessä.