Enduron MM-sarja vihdoin käyntiin

Brad Freeman lähtee alkavaan kauteen puolustavana mestarina.
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarja jatkuu lähes vuoden tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Ranskassa.

2300 asukkaan Requista isännöi tämän kauden ensimmäistä enduron MM-osakilpailua tulevana viikonloppuna. Viiden osakilpailun mittaisen sarjan avauskilpailussa kuljettajat pääsevät kiertämään 75 kilometrin mittaista reittiä molempina kisapäivinä kolmeen kertaan. Kilpailukeskus on aivan Requistan kylän vieressä ja varikon vieressä ajetaan myös kilpailun endurotesti. Motocrosstesti ajetaan puolestaan kuuden kilometrin päässä kisakeskuksesta ja extreme- sekä supertesti kylän keskustassa.

Holcombe vs. Freeman taistelu?

Viime kauden päätteeksi Betan nuori Brad Freeman kruunattiin EnduroGP-luokan mestariksi ja britti on nytkin yksi suurimmista suosikeista. Kahden aiemman vuoden mestari Steve Holcombe haluaa kuitenkin ottaa mestaruuden jälleen takaisin itselleen ja odotettavissa onkin tämän kaksikon kova taistelu mestaruudesta. Molemmat ovat vaihtaneet pyöriä tälle kaudelle ja Holcombe ajaa nyt E2-luokassa nelitahtisella Betalla, Freemanin vaihtaessa E3-luokkaan ja 300-kuutioisen kaksitahtisen ohjaimiin.

EnduroGP-luokassa brittikaksikolle kovimmat haasteet heittävät Loic Larrieu, Alex Salvini, Danny McCanney, Matteo Cavallo ja tietysti Suomen Eero Remes.

Remes ajaa tänä vuonna 250-kuutioisella nelitahtisella pyörällä, Johansson Racing Yamaha -tiimissä. Näin ollen Remes palaa E1-luokkaan ja onkin siellä suurin mestarisuosikki. Viime vuoden nuorten mestari Andrea Verona heittää Remekselle ennakkoon ajatellen kovimman vastuksen tässä luokassa. Muita kärkikuskeja pikkuluokassa ovat Thomas Oldrati, Davide Soreca ja enduron pariin palaava Christophe Charlier.

Kytösen vuosi?

Juniorien MM-luokka on tänä vuonna suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, sillä Honda RedMoto -tiimissä ajava Roni Kytönen on yksi luokan mestarisuosikeista. Helppoa mestaruuden voittaminen ei tule olemaan, sillä Australian Wil Ruprecht on ollut todella kovassa vauhdissa Italian mestaruussarjan osakilpailuissa ja lisäksi myös Ranskan Theo Espinasse tulee olemaan erittäin vahva. Unohtaa ei sovi myöskään Ruy Barbosaa ja Hamish MacDonaldia.

125-kuutioisten luokassa mukana on myös suomalaisväriä, kun Hugo Svärd lähtee kauteen Fanticin ohjaimissa ja Hermanni Haljala Beta Boano -tiimissä. Suomalaiskaksikko kuuluu sarjan haastajiin, sillä suurimpina suosikkeina kauteen lähtevät Claudio Spanu, Nathan Bererd ja Jed Etchells.

Kisaviikonloppu pyörähtää käyntiin entiseen tapaan perjantai-illalla supertestin merkeissä.