Enduron MM-sarja jatkuu Portugalissa

Brad Freeman on hallinnut MM-sarjaa tänä vuonna.
Kuva
EnduroGP
Enduron MM-sarjan tähdet pääsevät viimein tositoimiin, kun sarja jatkuu viikonloppuna Portugalissa.

Enduron MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu kaasutellaan huomisesta alkaen Santiago do Cacemissa, Portugalissa. Edellisen kerran MM-pisteitä jaettiin 11 viikkoa sitten Ruotsissa, joten kuljettajilla on takanaan pitkä tauko sarjasta. Kausi saadaan todella nopeaa vauhtia päätökseen, sillä kauden viimeinen kilpailu kaasutellaan jo viikon kuluttua Ranskassa.

Kuljettajat ovat tutustuneet kisareittiin Portugalissa keskiviikosta lähtien ja tiedossa on varsin poikkeukselliset maastot siihen nähden, mitä Portugalin MM-kilpailuissa on viime vuosina nähty. Luvassa on nimittäin pehmeää hiekkaa ja todella nopeita maastokokeita.

Freeman hallitsee

EnduroGP-luokassa mestaruus näyttää karanneen jo Brad Freemanille. Vaikka mitä tahansa voi tapahtua ja Freemankin on saanut sen aiemmin kokea, on hän ollut tällä kaudella todella vakuuttava. Beta-kuljettaja johtaa sarjaa 22 pisteen erolla Josep Garciaan. Espanjalainen KTM-kuljettaja pitää kakkossijaa hallussaan puolestaan vain neljän pisteen erolla Australian TM-kuljettajaan Wil Ruprechtiin. GASGASin Andrea Verona on neljäntenä ja Fanticin Davide Guarneri viides. Eero Remes on sarjassa sijalla 13.

E1-luokassa johtoa pitää hallussaan Verona, 10 pisteen erolla Guarneriin. Samuele Bernardini on kolmas. E2-luokassa Ruprecht on kärjessä viiden pisteen erolla Garciaan. Hamis Macdonald on kolmas. Loukkaantumisista kärsinyt, hallitseva mestari Steve Holcombe on neljäntenä ja Remes puolestaan viides. Freeman johtaa E3-luokkaa, ennen Jaime Betriuta ja Daniel McCanneyta.

EJ-luokassa Matteo Pavoni pitää johtoa hallussaan kuuden pisteen erolla Lorenzo Macorittoon. Leo Le Quere on kolmantena. Virossa loukkaantunut Roni Kytönen on sarjassa kuudentena ja Hermanni Haljala sijalla 22. EY-luokassa mestaruus on matkaamassa Ruotsiin, sillä Albin Norrbinin johto on jo 32 pistettä Harry Edmondsoniin. Kevin Cristino on sarjassa kolmantena, vain kaksi pistettä kakkossijasta. Samuli Puhakainen on neljäs, mutta Puhakaisen ero kolmanteen sijaan on jo 29 pistettä.

Naisten luokassa kilpailuja on ajettu kaksi ja sarjaa kahdeksan pisteen turvin johtaa Laia Sanz. Mirella Badia on toisena ja Jane Daniels vain pisteen päässä kolmantena.

Kaikki neljä edellä mainittua suomalaiskuljettajaa nähdään mukana huomenna illalla supertestin merkeissä käynnistyvässä Portugalin GP:ssä. Yhteensä kilpailuun mukaan starttaa 92 kuljettajaa.