Enduron MM-avauksessa neljä suomalaista

Steve Holcombe lähtee kauteen hallitsevana EnduroGP-luokan maailmanmestarina.
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarja polkaistaan viimein käyntiin tulevan viikonloppuna. Suomalaisia kilpailussa mukana on neljä..

Kuuden osakilpailun mittainen enduron MM-sarja starttaa viikonloppuna liikkeelle Portugalista. Marco de Canaveses isännöi viime vuoden tapaan kilpailua ja luvassa onkin perinteistä portugalilaista enduromaastoa.

MM-sarjan viime vuoden kärkikuljettajat starttaavat suosikkeina myös tähän vuoteen, mutta he saavat joukkoonsa mielenkiintoisen paluumuuttajan, kun Josep Garcia tekee täyspäiväisen paluun sarjan pariin. Garcia on ajanut viime vuodet WESS-sarjaa, mutta ajoi viime kauden päätteeksi pari viimeistä MM-osakilpailua. Nyt Garcia ja KTM ovat tulleet pysyvästi MM-sarjaan ja on selvää, ettei itävaltalaisten leirissä olla tyytyväisiä muuhun kuin mestaruuteen. Garcia liittyy E2-luokkaan, jossa nähdään myös viime vuoden EnduroGP- ja E2-luokan mestari Betan Steve Holcombe. Samassa luokassa nähdään myös kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes, joka lähtee hakemaan menestystä TM:n ohjaimissa. Luokassa ovat lisäksi mukana muiden muassa Alex Salvini, Jack Edmondson, Thomas Oldrati ja Wil Ruprecht. Yllätysnimenä E2-luokan kisaan mukaan starttaa motocrossin viime vuonna lopettanut Clement Desalle.

E1-luokassa viime vuoden mestari Andrea Verona lähtee GASGASin ohjaimissa hakemaan toista mestaruuttaan. Kovan vastuksen hänelle antavat ainakin Theo Espinasse, Matteo Cavallo ja Antoine Magain. E3-luokassa ei ole kuin yksi suosikki, sillä Brad Freeman vaikuttaa ainakin ennakkoon ylivoimaiselta ykköseltä. Hänen lisäkseen kärjestä voidaan odottaa löytyvän sellaisia nimiä kuin Jamie ja Danny McCanney, Antoine Basset ja Jaume Betriu.

Junioreissa Roni Kytönen on ainakin sinivalkoisten lasien läpi katsottuna suurin suosikki mestariksi. Mutta mukana ovat myös Claudio Spanu, Jed Etchells ja moni muu voitonnälkäinen nuori kuljettaja. Hermanni Haljala ajaa puolestaan ensimmäistä kauttaan kivikovassa junioriluokassa ja lähtee varmasti hakemaan hyviä sijoituksia. On kuitenkin selvää, ettei Haljalan urakka tule olemaan helppo.

Youth-luokassa on vaikea lähteä veikkaamaan ennakkosuosikkeja, mutta jos geenit ovat kohdallaan, niin yksi sellainen saattaisi olla Harry Edmondson. Isä Paul ajoi aikanaan neljään maailmanmestaruuteen, eikä E2-luokkaa ajava velipoika Jack myöskään mikään hidas kaveri ole. Suomen värejä lähtee pitämään korkealla Samuli Puhakainen, joka ajaa ainakin Portugalin ja Italian osakilpailut, mutta luultavasti koko sarjan.

Naisten luokassa nähdään mielenkiintoista väriä, kun aavikkokilpailut taakseen jättänyt Laia Sanz tekee paluun enduron pariin ja lähtee haastamaan viime vuoden mestarin, Jane Danielsin.