EM- ja MM-sarjat jatkuvat Ranskassa

Romain Febvre pääsee ajamaan viikonloppuna kotiyleisön eteen.
Kuva
Nuno Laranjeira
Ranskassa nähdään radalla kuusi suomalaista kuljettajaa, kun Lacapelle Marival -radalla kaasutellaan EM- ja MM-motocrossia.

Motocrossin EM- ja MM-sarjat jatkuvat viikonloppuna Ranskassa, Lacapelle Marivalin radalla. Kisapaikka on uusi MM-sarjalle, mutta monet huippukuljettajat ovat kilpailleet radalla. Lacapelle Marival isännöi nimittäin, normaalisti ennen MM-kauden alkua ajettavaa, Masters of Motocross -kansainvälistä kilpailua. Ranskassa radalla nähdään jälleen lauantaina EMX125- ja EMX250-luokkien kuljettajat. Sunnuntaina radalle pääsee puolestaan MM-luokat.

EMX250-luokassa lähtölistalta löytyy 62 kuljettajaa, joten aivan viime viikonlopun huippumäärin ei päästä. Mutta joka tapauksessa osa porukasta saa pakata laukkunsa jo ennen kisaeriä. Suomalaisista mukana on viime viikonlopun tavoin Emil Weckman, Kim Savaste ja Sampo Rainio. Varmasti heille kaikille jäi viime viikonlopusta hieman hampaankoloon asioita, joita huomenna lähdetään korjaamaan. Rainio jäi Saksassa kisaerien ulkopuolelle ja hän varmasti mielii niihin mukaan tänä viikonloppuna. Weckman ja Savaste olivat puolestaan molemmat erissä mukana, mutta molemmille jäi parannettavaa.

EMX125-luokassa kisaan mukaan starttaa 65 kuljettajaa, joiden joukossa myös suomalaiset Kasimir Hindersson ja Nico Stenberg. Stenberg karsiutui viime viikonloppuna kisaeristä, joten tärkeimpänä hänellä on varmasti eriin mukaan pääsy. Hindersson puolestaan oli mukana kisaerissä, mutta eräsijat 20. ja 26. eivät varmasti olleet odotuksien mukaisia. Joten myös pienemmässä EM-luokassa suomalaisilla kuljettajilla on parannettavaa tälle viikonlopulle.

MM-erät kaasutellaan normaaliin tapaan sunnuntaina ja tuolloin mukana nähdään Saksan kilpailun tavoin yksi suomalainen kuljettaja, kun MXGP-luokassa Miro Sihvonen lähtee jahtaamaan pisteitä ja samalla myös ajokokemusta kovasta luokasta. Luokan MM-pistetaulukon kärjessä tilanne on todella tasainen Tim Gajserin, Jeffrey Herlingsin ja Romain Febvren välillä. Febvre on ollut kolmikosta tasaisin tällä kaudella, mutta samalla myös vauhdillisesti hitain. Nyt kotiradallaan ajavalla Febvrellä olikin tilaisuus nostaa vauhtiaan ja kukistaa kaksikko, jonka kanssa hän taistelee mestaruudesta.

MX2-luokassa ei suomalaisia mukana nähdä. Sarjaa ylivoimaisesti johtava Maxime Renaux pääsee Febvren tavoin ajamaan kotikilpailuunsa ja varmasti hän haluaa näyttää kotiyleisölle vauhtinsa.

Kaikki kisaerät on mahdollista katsoa suorana lähetyksenä normaaliin tapaan MXGP-TV -palvelun kautta.