Eemilien päivä Virossa

Teksti
Eemil Pohjolalle ei löytynyt vastusta viikonloppuna Viron EM-endurosta.
Kuva
Tiedote
EM-enduron Viron osakilpailun toinenkin päivä sujui suomalaisilta hyvin. Eemil Pohjola voitti yleiskilpailun ja E2-luokan. Eemil Helander oli puolestaan E1-luokan ykkönen.

Eemil Pohjola aloitti myös toisen kisapäivän vahvasti ja johti ensimmäisen kierroksen jälkeen yleiskilpailua kymmenellä sekunnilla. Toinen kierros sujui samaan tahtiin. Pohja-aikoja syntyi ja viimeiselle kierrokselle Pohjola lähti parinkymmenen sekunnin johdossa. Viimeiselläkin kierroksella Pohjolan ajo sujui ilman ongelmia ja hän kasvatti lopulta voittomarginaalinsa lähes minuuttiin. Yleiskilpailun kakkoseksi ajoi David Abgrall ja kolmanneksi kiireisin oli Dietger Damiaens.

- Oli aika samanlainen päivä kuin eilenkin. Oikeastaan ajo tuntui etenkin sillä pitkällä pätkällä paremmalta kuin eilen. Viimeisellä kierroksella oli jo varaa ajaa vähän varmistellen. Oli tosi kiva reitti, harvemmin reitti on tällaista hiekkaa. Se peltopätkäkin oli ihan mukava, vaikka kävellessä arvelinkin, ettei se sovi minulle ollenkaan. Kyllä tänne kannatti lähteä, tulos oli hyvä ja olen oikein tyytyväinen. Seuraavaksi teen kuukauden tiiviisti töitä. SM:t ajan ja täytyy pistää harkintaan, jos lähtisin Ruotsiin yrittämään Kåsania uudelleen, Pohjola suunnitteli.

E1-luokkaa hallitsi tänäänkin Eemil Helander. Toiseksi ajoi jälleen Jacopo Traini eron ollessa samaa luokkaa kuin lauantainakin, eli reilut 40 sekuntia. Luokan kolmas oli kuten eilenkin Andreas Beier. Kun Jaakko Rinkinen ajoi jälleen maaliin viidentenä, oli tulosliuska kuin lauantain kopio.

- Tänään olin jo hiukan uuvuksissa kisan loppupuolella. Viimeisellä endurotestillä tuntui jo, ettei jaksanut ihan loppuun asti puristaa. Reittikään ei kulunut kovin pahasti ja pystyin ajamaan ihan ennalta katsomiani linjoja. Pelto tuntui kyllä yhtä vaikealta kuin eilenkin. Muuten meni ihan mukavasti, enkä kaatunut pätkillä kertaakaan. Siirtymällä kaaduin tosin viimeisellä kierroksella niin, että piti välihuollossa vaihtaa jäähdytin. Siinä meinasi tulla vähän kiire. Olen joka tapauksessa koko viikonloppuun tyytyväinen, Helander iloitsi.

Seniorluokassa kisa sujui aivan lauantain malliin. Maurizio Micheluz ajoi odotetusti voittoon, Nico Rambow oli toinen ja Mika Karma ajamalla jälleen hienosti kolmas. Sitten tapahtui kuitenkin jotain, jota on vaikea uskoa. Karmalle tuli täydellinen ajatuskatkos ja mies jätti käymättä maali AT:llä. Näin kolmossijan tilalle kirjattiin tulosliuskaan tylysti DSQ. AT-asema oli kieltämättä hieman hankalasti sijoitettu ja lauantaina hylättiin neljä kilpailijaa samasta syystä.

Naisten luokassa kärkikaksikko Vilde Marie Holt ja Tanja Schlosser kävi jälleen tiukan voittotaistelun, joka kääntyi tällä kertaa Holtin eduksi. Schlosser hävisi ajamalla kahdeksan sekuntia, joten Schlosserin ottama yksi AT-minuutti ei lopulta ratkaissut yhtään mitään. Viivi-Maria Mäkinen oli myös mukavassa vauhdissa ja ajamassa jälleen kolmanneksi. Toiseksi viimeisellä maastokokeella Mäkinen kuitenkin konttasi oikein huolella. Ylimääräistä aikaa hukkui runsaat kaksi minuuttia ja se pudotti Mäkisen podiumilta. Sijoitus oli lopulta neljäs.

Kansallisten luokkien puolella Samuli Puhakaisen Viron reissu oli ilmeisen onnistunut, sillä tänäänkin Beta-kuljettajalle kirjattiin E1-luokan voitto lähes viiden minuutin erolla. E2-luokassa Eetu Puhakainen oli jälleen toinen. Voiton otti eilisen tapaan Edgars Silins.

- Ei tämä pelkästään mikään testireissu ollut. Olisin kyllä ajanut EM-luokassa, mutta kun siihen ei MM-lisenssi kelpaa, niin päätin ajaa kansallisen puolella, koska ei ollut mitään järkeä ostaa kallista EM-lisenssiä yhden viikonlopun takia. Täällä on kuitenkin aina ollut hyviä kisoja, niin halusin tulla tänne ajamaan kun ei nyt oikein muitakaan kisoja ole. Ihan kivastihan tämä meni kun voitin sekä luokan että yleiskilpailun. Ihan hauskaa oli, Puhakainen kertoi.

EM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun puolivälissä Puolan Kielcessä.