Dramatiikkaa Imatran aika-ajoissa

Juuso Matikaisen menoa aamun aika-ajossa.
Kuva
Jani Hovi
SM-crossin aika-ajoissa nähtiin dramatiikkaa, kun MX2-luokan pohja-ajan ajanut Jere Haavisto loukkasi polvensa.

Imatran SM-motocrossin kisapäivä pyörähti käyntiin auringonpaisteessa ja erittäin lämpimissä olosuhteissa. Aamun avasi MXC/A-luokan kuljettajat, jotka ratkaisivat aika-ajossa lähtöjärjestyksen kisaeriin. Aika-ajon nopein kuljettaja oli Saku Mansikkamäki, jolle toiseksi kaasutellut Kasimir Hindersson hävisi 1,1 sekuntia. Jimi Laitinen oli porukan kolmanneksi nopein.

MX2-luokassa Jere Haavisto kellotti nopeimman ajan, mutta Haaviston osalta aika-ajot päättyivät huonosti. Haavisto kaatui yhdessä radan hyppyreistä, kun hänen jalkatappinsa osui hyppyrin nokkaan. Haavisto loukkasi tilanteessa polvensa.

- En tiedä pystynkö ajamaan kisaerissä. Aluksi olin ihan varma, että polvesta meni jotain rikki. Kun makasin maassa pitkään, niin lopulta pystyin kävelemään tilanteesta pois. Mutta nyt polvi on turvoksissa ja kipeänä, Haavisto kertoi huoltoautollaan.

Aika-ajon toiseksi nopein oli Mauno Nieminen, joka jäi 0,6 sekuntia Haaviston ajasta. Emil Silander oli kolmas, jääden 1,9 sekuntia pohja-ajasta.

MX1-luokassa Juuso Matikainen kellotti nopeimman ajan 0,4 sekunnin erolla Indrek Mägiin.  Kim Savaste oli kolmas ja hän jäi 0,6 sekuntia pohjista. Santtu Tiainen jäi Savasteelle vain 0,007 sekuntia. SM-sarjaa johtava Karel Kutsar jäi puolestaan Tiaiselle 0,038 sekuntia.

Kisaerät Imatralla käynnistyvät 11:30