Clason pääsi vauhtiin

Kuva
Jani Hovi
Suomalaisillekin tuttu Cade Clason on päässyt vauhtiin Monster Energy Supercross -sarjassa ja PRMX-tiimin kuljettaja on nähty mukana kahdessa edellisessä finaalissa.

Monet suomalaiset supercrossfanit muistavat varmastikin Cade Clasonin Tampereen supercrossista reilun vuoden takaa. Clason on tällä kaudella taistellut finaalipaikasta 450-kuutioisten supercross-sarjassa, jonka kaikki tietävät olevan tällä hetkellä todella kovatasoinen. Nyt kun sarjasta on ajettu kuusi osakilpailua, on Clason päässyt niistä neljässä mukaan 22 kuljettajan finaaliin.

Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Clasonin tie päättyi LCQ-erään, mutta kauden kolmannessa kilpailussa tilanne näytti huomattavasti paremmalta. Kaksi kierrosta ennen maalia Clason oli LCQ-erässä kolmantena. Kun neljä parasta pääsee jatkoon, näytti tilanne hyvältä. Valitettavasti Clasonin kannalta hänen ajonsa meni täysin sekaisin erän lopussa ja hän putosi pois varmalta näyttäneeltä finaalipaikalta.

- Tein todella paljon virheitä tuossa erän lopussa. En oikein tiedä mikä minulle tuli. Erän jälkeen puhelimessani oli varmaan 40 viestiä tutuilta ja sukulaisilta, jotka pahoittelivat sitä, etten päässyt jatkoon, Clason nauroi.

Indianapolisissa Clasonin ajo oli parempaa ja hän ajoikin itsensä helpon näköisesti kauden kahdessa edellisessä kilpailussa mukaan kovatasoiseen finaaliin, ollen molemmissa 21.

- Omasta mielestäni kuulun finaaliin ja kahdessa edellisessä kisassa olen myös paikkani siellä ansainnut. Starttini ovat olleet hyviä alkuerissä ja LCQ-erässä, joilla on suuri merkitys. Nyt minun täytyy pystyä parantamaan ajoani myös finaaleissa, Clason jatkoi.

Muista Tampereella nähdyistä kuljettajista Alex Ray on ollut mukana neljässä finaalissa. Ray joutui jättämään edellisen kilpailun ajamatta sairastumisen vuoksi. Mies yritti ajaa aika-ajoissa, mutta joutui jättämään päivän kesken. Joan Cros ei ole päässyt vielä mukaan finaaleihin, mutta hän on ollut LCQ-erissä useampaan kertaan lähellä finaalipaikkaa.

Kommentit

Lähettänyt tomppa h : Ke, 02/10/2021 - 17:33

#282 oli myös Treella

Language
suomi