CC:n SM-kausi jatkuu Asikkalassa

Kuva
Jani Hovi
Crossin countryn kauden kolmas SM-osakilpailu kaasutellaan reilun viikon kuluttua Asikkalassa. Kilpailu on samalla osa lajin EM-cupia.

CC:n kausi jatkuu lauantaina 28.5. Vesivehmaan lentokentällä hieman normaalista poikkeavan SM-kilpailun merkeissä. Kilpailun yhteydessä ajetaan nimittäin myös EM-cupia ja myös kisalähtöjen pituus poikkeaa totutusta. Yleisen luokan SM-lähdön pituus on kolme tuntia ja naisten SM-lähdön (samassa myös V50- ja C-luokat) mitta kaksi ja puoli tuntia. Ensimmäisenä aamulla ajettava nuorten, V60, classic- ja kuntoluokan lähdön mitta on puolestaan kaksi tuntia. Lisäksi päivään mahtuu myös alle 65-kuutioisten puolen tunnin näytöslähtö ja ATV/QUAD-luokan puolentoista tunnin lähtö. Niinpä kisapäivän pituus Vesivehmaalla onkin yli 12 tuntia.

Kilpailun ilmoittautuminen aiheutti kuljettajien keskuudessa sekaannusta, sillä alun perin MOTTI-palvelussa ilmoitettiin, että ilmoittautuminen loppui 14.5. Mutta tämä koski vain ulkomaalaisia EM-cupin kuljettajia ja suomalaisten ilmoittautuminen päättyy vasta 21.5. Nyt myös EM-cupin ilmoittautumisaikaa on jatkettu ja sekin päättyy 21.5. Valitettavasti ulkomaalaisia kuljettajia ei lähtölistalta tällä hetkellä löydy kuin kolme, joten suurta suosiota ei EM-cup nauti. Yhteensä kilpailuun on tällä hetkellä ilmoittautunut 160 kuljettajaa.

Ilmoitautuminen on avoinna MOTTI-palvelussa.

Alla kilpailun reittivideo.