Cairoli voittoon

Kuva
Juan Pablo Acevedo
Faenzan trilogian viimeinen osakilpailu ajettiin hienossa säässä kuten kaksi aiempaakin osakilpailua.

MXGP-luokan ensimmäisessä erässä Cairoli, Prado ja Seewer taistelivat kärkipaikasta ensimmäiset mutkat, mutta Seewerin ja Cairolin kontaktin jälkeen Prado siirtyi kärkeen. Gajser yritti myös Cairolista ohi ensimmäisellä kierroksella kaatuen itse ja pudoten muutaman sijan. Hektisen alun jälkeen tilanne hiukan tasaantui ja kärkikolmikon takana Evans ja Desalle tekivät hyvää nousua. 10 minuutin ajon jälkeen kärjen järjestys oli Prado, Seewer ja Cairoli ennen Evansia, Paulinia, Desallea ja Coldenhoffia, jotka taistelivat sijoituksista keskenään.

20 minuutin kohdalla Seewer ajoi Pradon eron kiinni ja alkoi painostaa nuorta KTM-kuljettajaa. Kärkikaksikon kissa ja hiiri -leikki tarjosi Cairolille hyvän mahdollisuuden ajaa heidät kiinni. Kolme kierrosta ennen maalia kärkikolmikko oli 1,5 sekunnin sisällä. Seewerin ohitusyritys Pradosta päättyi Yamaha-kuljettajan kaatumiseen, tarjoten näin Pradolle voiton hopealautasella. Seewer itse putosi tilanteen seurauksena kolmannelle sijalle. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin, vaikka Cairoli yritti tosissaan erän lopussa ajaa Pradon kiinni. Erän kakkossijalla Cairoli myös nappasi MM-sarjan johtoaseman itselleen.

Gajserin voittovuoro

Toisen erän startin jälkeen Prado syöksyi jälleen kärkeen, saaden Hondakaksikko Evansin ja Gajserin peräänsä. Heitä seurasivat Cairoli, Paulin ja hyvään vauhtiin päässyt Seewer. Evans ei pysynyt muiden vauhdissa vaan putosi joukosta. 10 minuutin ajon jälkeen järjestys oli Prado, Gajser, Cairoli, Seewer ja Febvre.

Gajser otti kärkipaikan Pradolta 12 minuutin ajon jälkeen hienolla ohituksella ja kierrosta myöhemmin myös Cairoli ohitti tiimikaverinsa. Prado, Seewer ja Febvre tarjosivat viimeiseen kisaan päästetylle tuhatpäiselle yleisölle hienoa viihdettä ohitellessaan toisiaan Coldenhoffin tarkkaillessa tilannetta parin sekunnin päässä. Prado näytti väsyvän taistelun tuoksinassa ja kun erää oli 10 minuuttia ajamatta, Gajser oli karannut 3 sekunnin johtoasemaan ennen Cairolia, Febvreä ja Seeweriä. Coldenhoffinkin vielä ohitettua hänet, Pradon tilanne rauhoittui.

Febvre ajoi erän nopeimpia kierrosaikoja ja saavutti Cairolia erän loppua kohden, pääsemättä kuitenkaan yrittämään ohitusta. Maaliin tultiin järjestyksessä Gajser, Cairoli, Febvre, Seewer ja Coldenhoff. Podiumille nousivat Cairoli (2-2), Gajser (5-1) ja Prado (1-6).

MM-sarjaa johtaa Cairoli (285) ennen Gajseria (278) ja loukkaantunutta Herlingsiä (263).

Vialle pikkuluokan ykkönen

Geerts johti startista, mutta Vialle meni ensimmäisellä kierroksella ohi. 10 minuuttia ajettiin järjestyksessä Vialle, Geerts ja Olsen. 13 minuutin ajon jälkeen Geerts ajoi Viallen ohi. Kärkiryhmän takana hyvää nousua tehnyt Maxime Renaux ajoi Olsenin kiinni noin 15 minuutin kohdalla ja nousikin jo kolmanneksi ja Viallen kantaan, kunnes kaatui kahdesti samalla kierroksella 22 minuutin ajon jälkeen, pudoten samalla sijalle10. Noin neljä kierrosta ennen maalia Vialle teki pari virhettä ja Geerts pääsi karkaamaan helpohkoon erävoittoon. Olsen sekä hänen tiimikaverinsa Jef Beaton nousivat Viallen kantaan, taistellen podiumpaikoista vielä viimeiseen mutkaan asti. Viallen piti kuitenkin toisen sijansa Olsenin napatessa kolmossijan.

Vialle vei totaalin

Rata oli kasteltu ennen toista erää. Vialle, Watson, Beaton ja Geerts veivät joukkoa erän alussa, Van De Moosdijkin ja Renaux’n jahdatessa heitä. Kärkiviisikon järjestys pysyi muuttumattomana ensimmäisen 10 minuutin ajan, kunnes Watson kaatui pudoten viidenneksi. 12 minuuttia ennen erän loppua Geerts ohitti Beatonin ja Viallen ero toisena ajavaan Beatoniin oli kasvanut 8 sekuntiin. Erän lopussa ei enää tapahtunut muutoksia kärjen osalta, joten maaliin tultiin järjestyksessä Vialle, Geerts, Beaton, Van De Moosdijk ja Watson.

Palkintokorokkeelle nousivat päivän totaalin mukaan Vialle (2-1), Geerts (1-2) ja Beaton (-4-3).