Brabec prologin nopein

Ricky Brabec voitti päivän etapin Dakarilla.
Kuva
Honda
Ricky Brabec kaasuttelin tänään voittoon Dakar-rallin lyhyellä prologilla.

Vuoden ensimmäinen kisa kilpailu pyörähti tänään käyntiin 11 kilometrin mittaisen prologin merkeissä. Vaikka päivän ajoaika kerrottiin neljällä, niin kaikille oli jo etukäteen selvää, ettei päivällä tule olemaan suurta merkitystä koko kisan osalta. Moni kuljettaja päättikin tänään taktikoida, sillä he eivät halunneet avata reitti huomenna, jolloin ralli todellisuudessa käynnistyy.

Viime vuoden voittaja Ricky Brabec ei halunnut turhaan taktikoida, vaan amerikkalainen Honda-kuljettaja ajoi kuuden minuutin mittaisella erikoiskokeella kuuden sekunnin pohja-ajan ennen tiimikaveriaan Joan Barredaa. Päivän kolmas oli ensimmäistä Dakar-ralliaan ajava KTM:n Daniel Sanders.

- Päivä oli tänään melkoisen lyhyt. Juuri riittävä siihen, että sai miehen ja pyörän sopivaan menoon. Nyt olemme valmiita käynnistämään kisan varhain huomenna aamulla. Tiimikaverini Joan (Barreda) ja minä lähdemme avaamaan reittiä ja toivottavasti kaikki menee hyvin. Kisa tulee olemaan pitkä ja taktiikalla tulee olemaan myös iso merkitys, Brabec kertoi.

Huomenna luvassa on 622 kilometrin mittainen päivä, johon mahtuu 277 kilometrin mittainen erikoiskoe.