Boltista hard enduron maailmanmestari

Billy Bolt kruunattiin mestariksi tänään Saksassa.
Kuva
Future7media
GetzenRodeo päättyi Manuel Lettenbichlerin voittoon, mutta maailmanmestariksi kruunattiin Billy Bolt.

Hard enduron MM-sarja saatiin päätökseen tämän kauden osalta Saksan Drebachissa. GetzenRodeo ajettiin kaksiosaisena. Ensimmäiseen osaan, kahden tunnin pituiseen GetzenRaceen, starttasi 58 kilpailijaa, joista 15 parasta selvisi iltapäivällä ajettuun GetzenChamp-kisaan. 

Jo alkukilpailu osoitti, että kärkinimet eivät olleet yllätettävissä. Mestaruudessa vahvimmin kiinni olleet Billy Bolt ja Manuel Lettenbichler olivat alkukisan nopeimmat. Kumpikin ehti kahden tunnin ajoajan puitteissa kiertää kolmen kilometrin pituisen reitin 17 kertaa. Eroa toisiinsa kaksikko sai peräti kolme ja puoli sekunnin kymmenystä, joten se ainakin lupasi iltapäiväksi huipputiukkaa taistelua. Kolmanneksi nopein oli sarjassa kolmantena ollut Wade Young ja seuraavina ruutulipulle tultiin järjestyksessä Mario Roman, Alfredo Gomez ja Johnny Walker. He kaikki ehtivät ajaa 16 kierrosta. 

Antti Hänninen lähti myös tavoittelemaan paikkaa 15 joukkoon, mutta tavoite ei toteutunut. Hänninen kiersi reittiä kahdeksan kierrosta ja ajoi maaliin sijalla 32. 

- Lähtöpaikka oli kyllä ihan kohtalainen, mutta tiesin jo aika pian, ettei 15 joukkoon ole mitään asiaa. Siinä oli heti alussa niin paljon ahdasta, että välillä seisottiin kymmenen minuuttia paikallaan, kun mistään ei päässyt, eikä mahtunut yrittämäänkään. Siinä kärkimiehet karkasivat jo niin kauas, että se oli käytännössä siinä. Kun olin ajanut pari minuuttia, niin kärki tuli jo kierroksella ohi. Eivätkä ne ruuhkat siihen loppuneet. Sitten se alkoi olla sellaista kyttäystä, milloin kärki tulee taas kierroksella ohi ja niille pitää antaa tilaa. Reitti oli kyllä ihan hyvä. Kun pääsin ajamaan omaa ajoani, niin ei siellä mitään vaikeaa ollut. Ensimmäisellä kierroksella tein typerän virheen. Tiputin pyörän ja se tuli tangolleen alas, niin jouduin vaihtamaan starttinapin. Ei siinä kyllä mennyt kuin pari minuuttia, joten se ei vaikuttanut mitään. Tämä oli nyt sitten tällainen kisa, ensi kaudesta en osaa vielä sanoa mitään. Suomessa nyt ajan ainakin, Hänninen jutusteli kisan jälkeen. 

Boltista mestari 

Kisan toinen osa, GetzenChamp, käynnistyi Billy Boltin johdolla, mutta Manuel Lettenbichler seurasi hyvin tuntumassa. Kolmossijasta kisasivat Wade Young ja Alfredo Gomez. Kärkinimistä ensimmäisenä oli vaikeuksissa Taddy Blazusiak, joka hukkasi melkoisesti aikaa, kun ajokkiin jouduttiin vaihtamaan takapyörä. Bolt oli puolestaan ongelmissa avauskierroksen lopulla ja Lettenbichler karkasi kotiyleisön hurratessa jo reilun minuutin karkumatkalle Boltin pudottua neljänneksi. 

Kisa jatkui Lettenbichlerin johdolla. Pitkäjalkainen saksalainen eteni vaikeissakin paikoissa kuin kone ja johti kolmen kierroksen jälkeen jo yli kahdella minuutilla ennen toiseksi noussutta Gomezia. Bolt oli kolmantena, mutta ero kärkeen oli jo pitkälti yli kaksi minuuttia. Toisena oleva Roman oli vain 22 sekunnin päässä, ja kakkospaikka toisi Boltille mestaruuden. Kisaa oli kuitenkin jäljellä vielä paljon ja seuraavalla kierroksella Bolt ohittikin Romanin ja nousi kakkospaikalle. 

Bolt ajoi kierros kierrokselta Lettenbichlerin etumatkaa kiinni, mutta matka loppui Boltin kannalta kesken. Näin saksalaisyleisö sai sen, mitä odottikin, kun Lettenbichler pääsi juhlimaan GetzenRodeon voittoa. 

- Tämä oli kotikisani ja halusin voittaa sen. Yritin kaikkeni mestaruuden eteen, mutta se vain meni Billylle (Bolt). Meillä oli tiukkaa kisaa koko vuoden ja päädyimme tasapisteisiin. Hänellä oli yksi kakkossija enemmän kuin minulla, joten se kertoo, kuinka tiukkaa meillä oli, Lettenbichler selvitti. 

Bolt ajoi maaliin toisena ja sai myös haluamansa, sillä hän pääsi puolestaan juhlimaan maailmanmestaruutta. 

- Taistelin alussa hullun lailla ja menetin sijoja. Pysyin kuitenkin rauhallisena ja tein hyvää työtä. Sain muut kiinni, mutta en ”Mania”. Tein kuitenkin sen mitä mestaruuteen tarvittiin, iloitsi Bolt. 

Lettenbichler sai MM-hopeaa tasapisteissä Boltin kanssa. Mario Roman oli kisan kolmas ja MM-pronssin sai nyt neljänneksi sijoittunut Wade Young.

MM-loppupisteet:

1. Billy Bolt (Husqvarna) 104pts
2. Manuel Lettenbichler 104pts
3. Wade Young (Sherco) 83pts
4. Mario Roman (Sherco) 76pts
5. Jonny Walker (Beta) 66pts
6. Alfredo Gomez (Husqvarna) 63pts
7. Michael Walkner (GASGAS) 46pts
8. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 36pts
9. Taddy Blazusiak (GASGAS) 29pts
10. Dominik Olszowy (KTM) 24pts