Bolt pilasi kotiyleisön juhlan

Billy Bolt voitti superenduron MM-sarjan avauskilpailun.
Kuva
Marcin Kin
Billy Bolt otti superenduron kauden avauskilpailun voiton Puolassa, vaikka fanit olisivat halunneet nähdä toisen kuljettajan korkeimmalla korokkeella.

14 000 huutavaa puolalaista fania joutuivat pettymään pahemman kerran, kun Billy Bolt vei superenduron MM-avauksen voiton  Taddy Blazusiakin nenän edestä viimeisessä finaalissa. Boltin Husqvarna-tiimikaveri Alfredo Gomez oli tapahtumarikkaan illan kolmas.

Illan ensimmäisen finaalin startin otti nimiinsä Blazusiak, mutta menetti sen ajovirheen vuoksi jo heti parin kurvin jälkeen Boltille. Kauden ensimmäisen finaalin jännitys näkyi lähes kaikissa kuljettajissa, sillä jokainen teki virheitä finaalin aikana runsaasta. Bolt oli lopulta vahvin ja ajoi voittoon ennen Blazusiakia, Gomezin ollessa kolmas.

Toiseen finaalin startattiin käänteisessä järjestyksessä, eli aika-ajojen nopeimmat kuljettajat olivat takarivissä. Blazusiak oli röyhkeä parissa ensimmäisessä kurvissa ja nousi hieman radan ulkopuoleltakin neljänneksi toisessa kurvissa. Nopeasti puolalainen nousi myös letkan kärkeen ja näytti ajavan selvään voittoon. Bolt oli kuitenkin eri mieltä ja nappasi Blazusiakin johdon kiinni. Boltin aggressiivinen tyyli kuitenkin kostautui ja hän jäi kivikkoon kiinni, Blazusiakin ajaessa voittoon. Bolt oli finaalin toinen ja Gomez kolmas.

Illan viimeiseen finaaliin mentäessä Blazusiak ja Bolt olivat tasapisteissä. Startin jälkeen Blazusiak otti johdon haltuunsa, saaden peräänsä Jonny Walkerin ja Boltin. Bolt oli vauhdissa alussa ja ohitti nopeasti Walkerin, joka kaatui hetken kuluttua ja putosi kauas kärjestä. Bolt ohitti aggressiivisesti Blazusiakin ja ryhtyi tekemään eroa puolalaiseen. Räväkän ajotyylin omaava Bolt ajoi finaalin virheettömästi ja otti voiton, voittaen samalla illan kokonaiskilpailun. Blazusiak oli kotiyleisön edessä viimeisen finaalin kakkonen ja samalla myös koko illan toinen. Gomez oli jälleen kolmas ja nousi viimeiselle palkintokorokkeelle myös kokonaiskisassa.

- Viime vuonna makasin sairaalan vuoteella katsomassa tätä kilpailua, mutta nyt olen korkeimmalla korokkeella. Viimeisessä finaalissa tunsin olon pyörän päällä hyvältä ja ajo rupesi sujumaan jo paremmin. En ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta voitto tuntuu hyvältä, Bolt kertoi kilpailun jälkeen.

Nuorten luokassa amerikkalainen Ty Cullins oli illan ykkönen, ennen Saksan Leon Hentschelia ja Unkarin Teodor Kabakchieviä.