Bergman vei VMK:n juhlakisan nimiinsä

Jani Hovi
Dick Bergman kaasutteli voittoon eilen Vantaan Moottorikerhon 70-vuotis juhlakilpailussa.

Kotimaisen endurokauden viimeinen normaali kilpailu kaasuteltiin eilen Vantaalla. Hanskallion ja Circulation Circuitin alueelle oli rakennettu kaksi maastokoetta, jotka kahteen – neljään kertaan, riippuen luokasta.

Yleiskilpailun osalta voitto meni Dick Bergmanin nimiin. Enduron ja crossin coutryn SM-sarjoissa mitaleille ajanut Bergman vei kilpailun voiton minuutin turvin, ennen kisapoluille paluun tehnyttä Teemu Latostenmaata. Janne Rantanen piti isäntäkerhon mainetta yllä ja oli kolmas, jääden 40 sekuntia Latostenmaalle. Ukko Laaksonen oli neljäs ja Tomi Paakkinen viides.

B-luokan voitto meni Jesse Turuselle, ennen Henri Almarkia ja Aleksi Alannetta. Markus Nyländer oli luokan neljäs ja hän sai nousupisteet täyteen, joten mies nähdään jatkossa A-luokassa. C-luokan voitto meni Pasi Koivulle, ennen Kari Lassilaa. Kärkikaksikko nappasi myös nousun B-luokkaan. Kolmanneksi ajanut Mika Sirkkiö ja neljänneksi kaasutellut Pekka Jantunen saivat puolestaan nousupisteet täyteen ja myös heidät nähdään jatkossa B-luokassa.

V40-luokan ykkönen oli Toni Paakkinen, ennen Tuomas Kyytsöstä ja Sami Tuppuraista. V50-luokassa kärkikolmikon muodostivat puolestaan Tomi Koskinen, Jarno Laakso ja Kari Pihlajaniemi. Karri Tikkanen vei puolestaan V60-luokan nimiinsä, ennen Ari Kannelaa ja Reijo Karppista. Taru Hakulinen voitti naisten luokan, perässään Emma Ojanen ja Pauliina Rolig. Kuntoluokan ykkönen oli Seppo Suominen, ennen Toni Ruokosta.

Henkilökohtainen enduron kisakausi Suomessa päättyi Vantaan kilpailuun, mutta joulukuun 2. päivä kaasutellaan perinteinen Kärme Kustaan Kiemurat.