Benavides voitti Dakarin

Kevin Benavideksen juhlaa Dakarilla.
Kuva
Rally Zone
Kevin Benavides nousi Dakarin viimeisenä päivän kilpailun voittoon mahtavan sekuntitaiston jälkeen.

Argentiinan Kevin Benavides kaasutteli Dakarin viimeisen etapin voittoon 55 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen tiimikaveriinsa Toby Priceen. Tämä tarkoitti samalla sitä, KTM-kuljettaja otti Dakarin voiton 43 sekunnin erolla Priceen. Kilpailussa kertyi erikoiskoeaikaa yli 44 tuntia, joten kärkikaksikon ero oli hämmästyttävän pieni. Benavides otti uransa toisen Dakar-voiton.

- Päivä oli aivan uskomaton. Yritin täysillä alusta asti, enkä miettinyt erikoiskokeen aikana sen paremmin sijoituksia. Päivän erikoiskoe oli haastava ja paikoin myös mutainen, mutta en tehnyt onneksi virheitä. Tämän vuoden kilpailu oli historian tiukin, eikä yhtenäkään päivänä voinut ottaa rennosti, Benavides kertoi.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Husqvarnan Skyler Howes, joka jäi voitosta lopulta yli 5 minuuttia. Hondan Pablo Quintanilla oli neljäs ja hänen tiimikaverinsa Adrien Van Beveren viides.

Quad-luokan voittoon kaasutteli SMX Gragon Yamaha -tiimin Alexandre Giroud. Toinen oli Francisco Moreno Lopes ja kolmas Pablo Copetti.

Alla lopputulokset.

g