Benavides lähellä Dakarin voittoa

Kuva
Rally Zone
Kevin Benavides nappasi vankan otteen Dakarin voittopalkinnosta toiseksi viimeisen kisapäivän päätteeksi.

Dakarin toiseksi viimeiseen kisapäivään lähdettiin jännittävistä asetelmista, kun Honda-kaksikko Kevin Benavides ja Ricky Brabec olivat lähes tasatilanteessa. Viime vuoden voittaja Brabec sortui kuitenkin tänään pariin navigointivirheeseen ja oli etapilla vasta kuudes, jääden lähes 13 minuuttia voitosta. Etapin voittoon nousi KTM:n Sam Sunderland, joka ajoi kisan parhaan päivänsä. Toiseksi etapilla ajoi Husqvarnan Pablo Quintanilla, joka ylsi näin ollen myös parhaaseen suoritukseensa tämän vuoden kisassa. Benavides oli etapin kolmas, jääden reilut kuusi minuuttia Sunderlandille. Ennen tätä päivää kilpailussa neljäntenä ollut Joan Barreda ajoi tankkauspaikan ohi ja häneltä loppui polttoaine tuon seurauksena, niin konkari joutui keskeyttämään kilpailun.

Kokonaiskilpailussa Benavides johtaa rallia nyt reilun neljän minuutin erolla Sunderlansiin. Brabec on kolmantena, neljän minuutin päässä Sunderlandista. Ensimmäistä Dakaria ajava Daniel Sanders nousi kilpailussa neljänneksi, Skyler Howes ollessa viides. Enduropoluilta tuttu Lorenzo Santolino nousi tänään kokonaistilanteessa kuudenneksi.

Kilpailu päättyy huomenna, jolloin ajetaan vain 200 kilometrin mittainen erikoiskoe. Jos Benavides ei tee isoa virhettä ja hän pyöränsä tekniikkaa kestää, tulee argentiinalainen ottamaan uransa ensimmäisen Dakar-voiton.