B-finaali kutsuu Suomea

Emil Weckman oli omassa karsintaerässään 21.
Niklas Hampinen
Suomi jäi kauaksi A-finaalipaikasta Mantovassa, jossa ajettiin joukkuekilpailun karsintaerät.

Valitettavasti Suomen joukkueen urakka käynnistyy huomenna Mantovassa jo ennen puolta päivää B-finaalin merkeissä. Tänään ajetuissa karsintaerissä tarjolla oli 19 suoraa jatkopaikkaa varsinaisiin kisaeriin, mutta Suomi onnistunut pääsemään näiden maiden joukkoon. Suomen urakkaa vaikeutti tänään huomattavan paljon eilinen huono arpaonni, jonka takia Suomi sai valita viimeisenä starttipaikan.

MXGP-luokassa Miro Sihvonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen lupauksia herättävästi 16. Sihvonen nousi kolmannella kierroksella hetkeksi yhden sijan, mutta taisteli sen jälkeen sijoista 16. – 18. Maalissa Sihvonen oli 18. MX2-luokan erässä Emil Weckman menetti aikaa starttimutkan kolarissa ja kaatui sen jälkeen vielä kerran. Maalissa Weckman oli 21. Open-luokassa Jere Haavisto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 22. Erän aikana Haavisto onnistui nostamaan sijoitustaan pykälällä ja oli maalissa 21. Näin ollen Suomi keräsi 39 sijoituspistettä ja oli karsintojen 25. Viimeisenä joukkueena suoraan jatkoon pääsi Tsekki, joka keräsi 31 pistettä.

Karsintojen paras joukkue oli odotetusti Hollanti, joka sai Jeffrey Herlingsin erävoitolla ja Glenn Coldenhoffin kolmossijalla yhteensä neljä pistettä. Ranska oli karsintojen kakkonen, Italia kolmas ja Iso-Britannia neljäs. Kaikilla näillä joukkueilla oli viisi pistettä. Viides oli Saksa.

B-finaali ajetaan huomenna 11:50 Suomen aikaa ja sen voittajajoukkue pääsee mukaan varsinaisiin kisaeriin. Ensimmäinen kolmesta kisaerästä käynnistyy 14:00