Aurinkoa ja rangaistuksia

MXV35-luokan ensimmäisen erän startti.
Kuva
Jani Hovi
Hyvinkäällä on ajettu lauantain ensimmäiset kisaerät, jotka olivat täynnä mielenkiintoisia vaiheita ja auringonpaistetta.

Hyvinkään SM-motocrossviikonloppu polkaisiin käyntiin ensimmäisten erien merkeissä Hyvinkäällä. Sää on suosinut katsojia ja kuljettajia, auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Lauantain ohjelmassa on veteraanien kisaerät, MXJ-luokan erät ja MXATV-luokkkien erät.

MXV55-luokan ensimmäisen erän startissa rytisi ja aika-ajojen kaksi nopeinta kuljettajaa Pasi Virtanen ja Antti Paasonen olivat mukana kolarissa. Paasosen kisa loppui tuohon, mutta Virtanen aloitti kovan kirin ja voitti lopulta erän. Toinen oli Jukka Penttilä ja kolmas Jari Lehto.

MXV45-luokan ensimmöisessä erässä Tommi Laine otti alussa kärkipaikan haltuunsa, saaden peräänsä Miska Aaltosen. Kotiradallaan ajanut Lari Lehtiö oli startin neljäs, mutta hän oli erän kestäessä porukan nopein. Lehtiö nousi viimeisellä kierroksella erän kärkeen ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä. Laine oli toinen ja Aaltonen kolmas. Erän jälkeen 13 kärkikuskia kutsuttiin tuomariston luo ja kaikki saivat sijoitusrangaistuksen hypättyään ensimmäisen kierroksen umpeutuessa ensiapulipun vaikutusalueella. Näin ollen erän voiton otti Sasu Ketonen, toinen oli Manne Eskelinen ja kolmas Markus Samuli Vuolteenaho.

MXV35-luokan ensimmäisessä erässä kärkeen ampaisi Alexander Wiik, saaden peräänsä Markus Jaakolan, Jarno Mattilan ja Jari Mattilan. Wiik pysyi erän alun vain parin sekunnin päässä takana tulevista, mutta ryhtyi erän puolessa välissä ajamaan isompaa eroa muihin. Samaan aikaan Jari Mattilan kädet puutuivat ja hän jäi kolmannesta sijasta  nopeasti useamman sekunnin päähän. Jaakola kaatui erän loppupuolella ja menetti sijansa Jarno Mattilalle pariksi kierrokseksi. Jaakola kuitenkin otti paikkansa takaisin ja ajoi Wiikin perässä toisena maaliin. Jarno Mattila oli kolmas ja Jari Mattila neljäs.

MXJ-luokan ensimmäisessä erässä Sampo Rainio otti startin nimiinsä ja menikin samaa vauhtia myös ylivoimaiseen voittoon. Rainion voittomarginaali oli lopulta 25 sekuntia ennen koko erän kakkosena ajanutta Leevi Timosta. Kolmas oli Kasper Kangasniemi.

MXATV-luokassa jaetaan tänään SM-pisteitä. Luokan päivän ensimmäistä erää hallitsi alusta lähtien Jesse Uusitalo. Uusitalon voittomarginaali oli maalissa kahdeksan sekuntia Niko Laaksoon, Miko Väisäsen ollessa kolmas. Neljäntenä maaliin ajanut Jani Saarinen voitti samaan aikaan ajetun veteraanien luokan.