Aro lähtee mukaan Päitsille

Samuli Aro starttaa mukaan uransa viidenteen Päijänteen ympäriajoon.
Kuva
Jani Hovi
Enduron viisinkertainen henkilökohtainen maailmanmestari Samuli Aro nähdään tänä vuonna mukana Päitsillä.

Legendaarinen Päijänteen ympäriajo tekee tuloaan kovaa vauhtia, eikä kilpailuun ole aikaa enää kuin reilut kaksi viikkoa. Kuljettajien valmistautumisaika käy vähiin ja vähiin se käy myös kisaan mukaan starttaavalta Samuli Arolta. Viisi kertaa enduron henkilökohtaisen maailmanmestaruuden voittanut Aro starttaa kisaan mukaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Aro oli Päitsillä mukana vuonna 2011, johon loppui myös hänen endurouransa.

- Sanoin tuolloin, etten tule enää ikinä ajamaan endurokilpailua, koska numerofontti on niin ruma, Aro nauraa.

Vaikka Aron aktiiviura on ollut ohi jo pitkään, on mies ollut tuttu näky lumispoorista muutaman viime talven ajan. Vaikka ajaminen on ollut hauskaa, ei mestari lämmennyt ajamiseen sen enempää. Viime kesänä Maire ”Mami” Jäntti houkutteli Aron mukaan naisten ajoleirille kouluttajaksi ja endurokärpänen puraisi miestä jälleen. 

- Sain lainaksi uuden 450-kuutioisen KTM:n ja se tuntui todella hyvältä. Innostuin taas ajamisesta, Aro tunnustaa.

Ajopolte kasvoi entisestään, kun Aro kutsuttiin jälleen mukaan marraskuussa Italiassa ajettuun Transborgaro-kutsukilpailuun, jossa entiset motocrossin MM-sarjan kuljettajat taistelivat toisiaan vastaan. Italiasta palattuaan Aro sai lainaksi Ykkös-MP:stä käytetyn 350-kuutioisen KTM:n, josta tuli Aron seuraava ihastus. Ajaminen maistui ja mies osallistui myös kerhokilpailuihin. Eräässä kerhokilpailussa tapahtuikin jotain, joka muutti Aron talven suunnitelmat. V40-luokassa viimeistä vuotta ajava Tero Häkkinen tokaisi Arolle, että eiköhän lähdetä ensi talvena Päitsille. Ensi reaktiona Aro kieltäytyi kisasta, mutta tuli katumapäälle jo samana iltana.

- Illalla katselin netistä, että Päitsi ajetaan tänä vuonna toiseen suuntaan. Mietin, että olisihan se hauska olla mukana kisassa. Seuraavana päivänä sitten päätin, että lähden kiertämään järveä. Soitin KTM Nordicin Jaro Sihvoselle ja kysyin, voisivatko hän ja KTM lähteä tukemaan meikäläistä kisaan. Sihvoselta tuli heti vihreää valoa ja homma lähti eteenpäin, Aro selvittää.

Uudella 350-kuutioisella KTM:llä kisaan lähtevä Aro on ehtinyt ajaa noin 30 tuntia siitä huolimatta, että päätös kisaan lähtemisestä tapahtui vasta vuoden vaihteessa. Neljä kertaa aiemmin kilpailun ajaneen Aron paras sijoitus Päitsiltä on vuodelta 1999, jolloin hän oli yleiskilpailun kakkonen ja voitti 125-kuutioisten luokan. Kun Arolta kysyy tämän vuoden tavoitteita, sanoo hän tähtäävänsä vain kisan läpi ajamiseen ja miettii miten kunto kestää. Kun keskustelu jatkuu hetken, myös totuus selviää. 

- Olisihan se hienoa, jos pystyisin ajamaan yleiskilpailussa hyviä aikoja ja sijoittumaan lopputuloksissa 15 joukkoon, Aro tokaisee.

On siis selvää, että mestari ei lähde kilpailuun vain ajelemaan, kuten odottaa sopikin. Aron matkassa Päitsillä ovat: Ykkös-MP, KTM Nordic, Yoko, Just1 ja KymppiPlus -autokauppa.

Kommentit

Lähettänyt PETRI PIIRA : To, 02/29/2024 - 15:14

Sanoin tuolloin, etten tule enää ikinä ajamaan endurokilpailua, koska numerofontti on niin ruma, Aro nauraa.

Toi se vasta nätti onkin tuo Z(onko koko konsernin virallinen kanta;)

Kieli
suomi

Lähettänyt ulna operating : Ma, 03/25/2024 - 05:05

Aron neljän kilpailun joukossa Päitsin vuoden 1999 suoritus – 125 kuutiometrin luokan voitto ja kokonaiskilpailun toinen sijoitus – on hänen paras sijoituksensa. gorilla tag

Kieli
suomi