Ankkurit Suomi-sarjan päätöksen voittoon

Kuvassa Ankkureiden voittoisa joukkue, vasemmalta Teemu Keinänen, Jere Lehtonen, Niklas Säyriö ja Jesse Mustonen.
Kuva
Aake Mustonen
Varkauden Ankkuri kaasuttelivat voittoon eilen Seinäjoella

Speedwayn Suomi-sarjan kauden viimeinen kilpailu ajettiin eilen Seinäjoella Routakallion speedwayradalla. Neljä joukkuetta ja yhteensä 16 kuljettajaa lähti ajamaan kilpaa pisteistä.

Tasaisen ja hyvätasoisen kilpailun voittajaksi ajoi Varkauden Ankkurit 32 pisteellä. Jesse Mustonen oli joukkueen ja ottelun paras pistemies 14 pisteellä. Toiseksi ajoi tamperelainen Red Barons 27 pisteellä ja kolmanneksi kotijoukkue Kotkat 25 pisteellä kukistaen Pirkan Moottorimiesten Wasamat yhdellä pisteellä. Ankkureiden joukkueenjohtajana toiminut Aake Mustonen oli tyytyväinen sekä omien suojattien voittoon, että koko kilpailutapahtumaan.

- Hieno päivä ja kilpailu. Positiivnen fiilis, hyviä eriä. Joukkueen suoritukseen olen tyytyväinen. Jesse oli odotetun vahva, Niklas Säyriö ajoi hyvän kilpailun. Jere Lehtonen paransi otteitaan ja ajoi oikein hyvän kilpailun. Teemu Keinänen ajoi ensimmäisen kilpailunsa kotimaassa ja paransi erä erältä, viimeisessä oli jo pisteetkin lähellä, kommentoi Mustonen.

- Seinäjoen kilpailu oli kokonaisuutena oikein onnistunut. Palaute oli hyvä. Yleisökin tykkäsi tapahtumasta. Tästä on hyvä lähteä kehittämään Suomi-sarjaa eteenpäin, Mustonen jatkaa.

Tamperelainen speedwayn suuri puuhamies Jari Mäkinen oli myös tyytyväinen Seinäjoen kilpailun jälkeen. 

-  Suomi-sarja on speedwaylle tosi hyvä juttu. Muutama uusi kuskikin on tullut, ei montaa mutta kuitenkin. Hyviä kisoja ja eriä oli kaikissa kolmessa kilpailussa. Tasaista vääntöä, hyvää fiilistä ja yleisölle nähtävää. Tavoitteet on ainakin niiltä osin täyttyneet. Toivotaan, että Suomi-sarja saa tulevaisuudessakin kunnolla tuulta alleen. Juniorityö on toki äärettömän tärkeää, mutta tällä saa nopeammin uusia harrastajia lajiin mukaan, kommentoi Mäkinen.

Tulokset:

Ankkurit 32: Jesse Mustonen 14, Niklas Säyriö 13, Jere Lehtonen 5, Teemu Keinänen 0

Red Barons 27: Cezary Owizyc 10, Toni hyyryläinen 8, Marko Hyyryläinen 7, Konrad Owizyc 2

Kotkat 25: Joni Laukkanen 12, Niilo Vuolas 8, Seppo Pitkämäki 3, Esko Mylläri 2

Wasamat 24: Jooa Partanen 12, Max Koivula 6, Topi Mustonen 4, Roope Mattsson 2