Ahtila vei voiton Janakkalassa

Antti Ahtila ajoi voittoon tänään Janakkalassa uudella pyörällä.
Kuva
Jani Hovi
Antti Ahtila nappasi yleiskilpailun voiton tänään Janakkalassa, mutta viimeisen kierroksen upotus laittoi pelin jännittäväksi.

Janakkalan Rastikankaalla ajettiin iltapäivällä kansallisten luokkien kilpailu, sekä V40-luokan Suomen Cupin viimeinen kisa. V40-luokan osalta kaksi kirkkainta mitalia oli kuitenkin ratkaistu jo ennen kauden päätöstä, Mika Karman viedessä mestaruuden, Riku Riiheläisen ollessa kakkonen. Janne Mukkala oli sarjassa kolmantena ennen kauden päätöstä ja neljäntenä olleen Juha Mutasen piti voittaa Janakkalassa, mikäli hän mieli nousta kolmanneksi. Mutasella olikin siihen hyvä mahdollisuus, sillä kauden päätöksessä ei kärkikolmikkoa mukana nähty.

Nikander pilasi Mutasen mitalijuhlat

Mutasen osalta päivä lähti hyvin käyntiin ja hän ajoi ensimmäisellä kierroksella toiseksi nopeimman ajan. Pohjat ajanut Matti Nikander oli vain 13 sekuntia nopeampi, joten toiselle kierrokselle lähdettäessä kaikki oli vielä auki. Toisella kierroksella Mutanen hävisi Nikanderille jo 50 sekuntia ja kisa näytti kääntyvän Hämeenlinnan Moottorikerhon kuljettajan suuntaan. Myös kolme seuraavaa kierrosta menivät Nikanderin tahdissa ja hän voitti lopulta luokan reilun viiden minuutin erolla Mutaseen. Tämä tiesi sitä, että Jämsän Seudun Moottorikerhon mies jäi V40-luokan Suomen Cupissa neljänneksi. Luokan kolmas tänään oli Nikaderin seurakaveri Tapio Hakari. Myös neljässija meni HlMK:n miehille, kun Ville Anunti jäi vain 0,56 sekuntia Hakarista. Janne Koski oli luokan viides.

Matti Nikander 2021

Matti Nikander.

Ahtila hallitsi

Yleiskilpailu oli tänään Rastikankaalla myös Hämeenlinnan Moottorikerhon hallintaa. Antti Ahtila talutti lähtöviivalle tänään uuden 300-kuutioisen kaksitahtisen KTM:n, jolla hän tulee ajamaan myös tämän hetken suunnitelman mukaan ensi kaudella. Vaikka Ahtila oli ehtinyt ajamaan pyörällä vain neljä tuntia ennen kilpailua, näytti hänen vauhtinsa todella hyvältä. Ahtila takoi neljälle ensimmäiselle kierrokselle pohja-ajat ja johti kilpailua jo lähes minuutin turvin. Viimeisellä kierroksella Ahtila törmäsi kuitenkin hankaluuksiin.

- Reitti kulki yhden hallin pihan läpi ja meni siitä metsään, ojan yli. Kisan aikana järjestäjät levensivät ojan ylitystä ja kun tuli siihen viimeisellä kierroksella, järjestäjä näytti minulle ajolinjaa. En tiedä mitä siinä kävi, mutta ajoin sinne minne hän näytti ja olin kiinni pahimmassa reiässä. Siinä kun revin pyörää irti Puhakainen (Eetu) ja Juhola (Albert) tulivat ohitseni. Menetin siinä varmaan jo 40 sekuntia aikaa, Ahtila kertoi.

Ahtilan onneksi etumatka oli riittävä ja kisan päätyttyä hän nousi korkeimmalle korokkeelle 11 sekunnin turvin.

- Oli aika haastava kilpailu sikäli, että pito vaihteli todella paljon. Oli pitkä spooreja ja välillä spoori oli nopein linja, kun taas välillä niihin ei kannattanut ajaa. Piti yrittää aina muistaa, niin kannatti ajaa ja mihin ei. Sitten minulla on vielä niin vähän kokemusta uudesta pyörästä, että tuli ajettua usein liian pienellä vaihteella, niin kuin pikkunelarilla olisi ajanut. Kun oli liukasti, niin piti keskittyä vaan siihen, ettei etupyörä lähde alta ja siinä unohti ajatella vaihteita, Ahtila jatkoi.

Toiseksi yleiskilpailussa ajoi Ahtilan kerhokaveri Eetu Puhakainen. TM-kuljettaja kellotti viimeiselle kierrokselle pohja-ajan, mutta se ei riittänyt näin ollen Ahtilan tavoittamiseen. Mäntsälän Moottorikerhon KTM-kuljettaja Albert Juhola oli yleiskilpailun kolmas, jääden Puhakaiselle reilun minuutin verran. Yleiskilpailun neljäs oli Tommi Almark, joka voitti samalla B-luokan. Jesse Viljakainen oli kilpailun viides.

Eetu Puhakainen 2021

Eetu Puhakainen.

Almarkin perässä B-luokan kakkoseksi ajoi Markus Nylander. Jarkko Tyni oli kolmas ja Pekka Seitsonen neljäs. Kärkinelikko sai myös nousupisteen. Samu Vilden oli luokan viides.

Tommi Almark 2021

Tommi Almark.

Kilpailun täydelliset tulokset.