9 suomalaista kuljettajaa viikonloppuna Latviassa

Kuva
Jani Hovi
Perinteinen Latvian MXGP houkuttelee taas mukavan joukon suomalaisia kuljettajia kisaan mukaan.

Motocrossin MM-sarjan kauden yhdeksäs MM-viikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Latviassa, Kegumsin radalla. MM-luokkien ohella Kegumsissa ajetaan myös EMX250- ja EMX125-luokkien kilpailut, jotka keräävätkin jälleen suomalaisia kuljettajia mukaan kisaan.

MXGP-luokassa mukana on yhteensä 34 kuljettajaa ja heidän joukossansa hyvää pistepottia lähtee metsästämään myös Jere Haavisto. MX2-luokan puolella kuljettajia on mukana puolestaan 31 ja mukana on viime viikonlopun tapaan myös Sampo Rainio. Emil Weckman on myös lähtölistalla mukana, mutta Weckmania ei radoilla nähdä, hänen toipuessaan polvileikkauksesta.

EMX250-luokassa kilpailuun mukaan starttaa Kimi Koskinen, joka kiertää koko EM-sarjan. Latviassa Koskinen saa rinnalleen myös muita suomalaisia, kun kauden ensimmäisen SM-osakilpailun voittanut Nico Stenberg osallistuu kilpailuun, kuten myös Miro Varjonen. Luokan lähtölistalla on mukana yhteensä 43 kuljettajaa.

EMX125-luokan lähtölistalla on yhteensä 65 kuljettajaa ja heidän joukossansa on myös sarjaa kiertävä Kasimir Hindersson. Kegumsiin saapuvat myös nuoret lupaukset Arttu Sahlstén, Onni Jaakonsaari ja Simo Koskinen.

Viikonlopun aikataulu on jälleen tuttu ja turvallinen. Lauantaina ajetaan MM-luokkien harjoitukset, aika-ajot ja karsintaerä. Sunnuntaina on vuorossa taasen MM-kisaerät. EM-luokkien osalta lauantaina ajetaan ensimmäiset kisaerät ja sunnuntaina toiset kisaerät.