6 tunnin peltokisa Kanteleella

Kuva
Jani Hovi
Syyskuun alussa Kanteleella kaasutellaan reipashenkinen kuuden tunnin mittainen joukkuekilpailu sänkipellolla.

Kanteleen Krossarit ovat järjestäneet useampana vuonna erilaisia ajotapahtumia ja tänä syksynä on jälleen vuorossa uudenlainen tapahtuma. Tällä kertaa Kanteleen Krossarit ja Mäntsälän Enduroseura järjestävät 4. syyskuuta kuuden tunnin mittaisen peltoendurorance kilpailun. Kilpailu ajetaan kolmihenkisin joukkuein ja periaatteessa cross countryn normaaleilla säännöillä, mutta joukkuekilpailuna. Joukkueesta on koko ajan yksi kuljettaja radalla ja kello käy koko kuuden tunnin ajan.

Luokkia kilpailussa on neljä. Kilpaluokassa ajavat A, B- ja V40-luokkien kuljettajat ja harrasteluokassa puolestaan C, V50- ja V60-luokkien kuljettajat. Luokittelu menee Kärme Kustaan tavoin, eli joukkueen korkeimmin luokitellun kuljettajan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos joukkueessa on esimerkiksi yksi B-luokan kuljettaja ja kaksi C-luokan kuljettajaa, kuuluu joukkue kilpailuokkaan. Näiden lisäksi kilpailussa on myös nuorten- ja naistenluokka.

Kilpailupaikkana toimii noin 200 hehtaarin alue Kanteleella, jonne rakennetaan pitkä ja leveä peltorata. Joukkueen jäsenet voivat ajaa kaikki omilla pyörillään, tai vaikkapa vain yhdellä yhteisellä pyörällä. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä ja lähtömerkin jälkeen yksi joukkueen kuljettajista juoksee pyörälle ja starttaa matkaan. Vaihdot tapahtuvat erillisellä vaihtoalueella, koskettamalla seuraavaa lähtijää selkään.

Kilpailuun ilmoittaudutaan normaaliin tapaan MOTTI-palvelun kautta.

Alla kilpailun ennakkovideo.

Kommentit