320 kuljettajaa Lappeenrantaan

Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MX-liiga jatkuu viikonloppuna Lappeenrannassa, jossa mukana on peräti 320 kuljettajaa.

Muukon moottoriurheilukeskuksessa kaasutellaan tulevana viikonloppuna kauden toiseksi viimeinen motocrossin MX-liigan osakilpailu. Perinteiseen liigatyyliin lauantaina radalla nähdään jälleen junior-kuljettajat ja sunnuntaina puolestaan astetta vanhemmat kuljettajat. Yhteensä Lappeenrannassa nähdään 320 kuljettajaa. Lauantaina kisaerien päätteeksi käynnistyy Muukon After Race Partyt, jossa lavalle nousee Kuolimo´s Pirates.

Lappeenrannassa panostetaan näkyvyyteen

Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry ( LrMP) on panostanut tällä kaudella erityisesti lajin tunnettavuuden kasvattamiseksi ja onkin onnistunut siinä tekemällä yhteistyötä Etelä-Saimaan kanssa. Motocross herättää mielenkiintoa, mikä on havaittavissa kahdeksan kertaa kesän aikana järjestetyissä crossikouluissa.

– Crossikouluissa on ollut niin paljon osallistujia, että jouduimme hankkimaan pikaisesti lisää ajokalustoa erityisesti palvelemaan 10-13-vuotiaita harrastukseen tutustujia, kertoo LrMP ry:n motocrossjaoston vetäjä Manu Laine.

– Kilpailuiden osalta tavoitteena on myös tehdä selkeää tapahtuman profiilinnostoa ja samalla tarjota yleisölle mahdollisimman vaivaton pääsy seuraamaan viikonlopun kilpailuita. Tähän löydettiin ratkaisu ja kuljetuksissa kilpailuiden ajan tukevat Toimi Vento, Mäkisen Liikennekoulu ja Mecom, joiden avulla pystyttiin tarjoamaan maksuton linja-autokuljetus koko viikonlopun ajan Sataman ja Muukon välillä.

Harrastuspaikka nuorille

Lappeenrannan Moottoripyöräilijät on nuorten mopoilijoiden ja Lappeenrannan kaupungin kanssa yhdessä miettinyt vaihtoehtoja kesäisin kaupungissa sankoin joukoin kokoontuville mopomiiteille. Ratkaisua on mietitty Muukon moottoriurheilukeskuksen tarjoamien mahdollisuuksien osalta rakentamalla turvalliselle suljetulle alueelle uusi taito- ja stunt-ajon mahdollistava asfalttialue. Näistä mahdollisuuksista toivotaan nuorten tulevan keskustelemaan ja osallistumaan kilpailuiden järjestämiseen koko kilpailuviikonlopun ajan – joten kaikki mopomiittiin osallistuvat ja viikonloppuna mopoilla paikan päälle saapuvat pääsevät maksutta sisään.

Lisätietoa kilpailusta.