2024 KTM 790 DUKE – veitsenterävää tarkkuutta

Teksti
Kuva
KTM
"ORIGINAL SCALPELL” -palaa jälleen tuoden tunnettua tyyliä, asennetta ja veitsenterävää tarkkuutta kaduille.

KTM 790 DUKE valloitti maailmanlaajuiset moottoripyörämarkkinat heti alusta alkaen vuonna 2017. Mallivuonna 2024 KTM 790 DUKE haastaa jälleen fysiikan lait ja tuo asfaltille kaksi sylinterisen rivimoottorinsa vertaansa vailla olevan tehon ja ketteryyden.

LC8c-moottori on luokkansa pienikokoisin ja vääntävin kaksisylinterinen rivimoottori. Se tuottaa 105 hv:n tehon ja 87 Nm:n väännön, jolloin voimaa riittää kevyesti tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vaikuttavaan yläkierrosten tehoon, pieneen polttoaineenkulutukseen ja hienoon käyntiääneen yhdistettynä tämä tekee KTM 790 DUKE -mallista mahtavan moottoripyörän keskikokoisten pyörien luokassa. Pyörästä on saatavissa myös Euroopan markkinoille tarkoitettu 95 hv:n versio, jonka ajamiseen riittääA2-kortti.

KTM 790 DUKE 2024 ei ole verraton vain moottorinsa puolesta, vaan se on myös kevyt käsitellä ja ketterä ajaa. Kiitos geometrian, jonka avulla pyörä on kehitetty nimenomaan urheilullista katukäyttöä varten.

Laadukas WP APEX-jousitus varmistaa täydellisen tuntuman tienpintaan ja takaa kuljettajalle luottamusta pyörään kaikissa tilanteissa. Huolellisesti valittu elektroniikkapaketti takaa puolestaan moitteettoman ajokäyttäytymisen.

Valittavissa olevien ajotilojen (erityisesti RAIN, STREET ja SPORT sekä lisävarusteena saatava TRACK) luistoneston ja nopeuden säätelyn toimintaa on helppo mukauttaa siten, että kuljettaja voi ajaa varmasti kaikissa tie-, rata- ja sääolosuhteissa.

Ulkonäön osalta vuoden 2024 KTM 790 DUKE säilyttää saman aggressiivisen tyylin kuin aiemmin, mutta se ei kaipaa suurempaa esittelyä. Sen legendaarinen suorituskyky ja luonne puhuvat puolestaan.

Saatavissa on täydellinen valikoima mallia varten erityisesti kehitettyjä KTM PowerParts- ja KTM PowerWear -varusteita, joilla kuljettaja voi muokata moottoripyöränsä yksilölliseksi ja parantaa entisestään READY TO RACE -suorituskykyään.

Lisätietoja vuoden 2024 KTM 790 DUKE:sta löydät osoitteesta KTM.com tai katso koko julkaisuvideo YouTubesta.