2023 uudet Husqvarnan MX-pyörät on julkaistu

Teksti
Kuva
Husqvarna
Husqvarnan lähes täysin uudistuneet motocrosspyörät on nyt julkaistu.

Husqvarna Motorcyclesin täysin uudet 2023 TC- ja FC-mallit tarjoava jälleen kiistatonta suorituskykyä motocross-radoille parantaen entisestään ajokokemusta kuljettajan tasosta riippumatta. Suunnittelun johtavana ajatuksena on ollut kehittää pyöriä, jotka vakionakin tarjoavat huippuluokan ajo-ominaisuudet. Tätä varten viiden pyörän mallisto on ottanut merkittäviä kehitysaskeleita: moottorit, jousitus, runko, takahaarukka ja muotoilu ovat uudistuneet täysin. Sekä 2- että 4-tahtisiin malleihin on räätälöity juuri niiden kaipaamia uudistuksia maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. 

 

TC 125 ja TC 250 vahvistavat asemaansa markkinoiden johtavina 2-tahtimalleina: molemmat on nyt varustettu sähköisellä polttoaineruiskutuksella (EFI) ja niissä on vakiona sähköstartti. Polttoaineen ruiskutusjärjestelmä varmistaa luokkansa johtavan tehontuoton ja ajettavuuden sekä lisää luotettavuutta ja vähentää säätötarvetta. Molemmat 2-tahtiset on nyt helppo käynnistää vain napin painalluksella. Uudistukset kertovat näiden suosittujen mallien jatkuvasta kehityksestä, ja niiden avulla uudet mallit ottavat johtoaseman erittäin kilpaillussa 2-T-luokassa.

Vuoden 2023 FC 250:ssä ja FC 350:ssä on täysin uudistetut 4-tahtimoottorit, jotka ovat nopeampia sekä kevyempiä. Lisäksi niillä on tärkeä rooli yleisen ajettavuuden parantamisessa. Viimeisintä teknologiaa ja elektronisia kuljettajan apuvälineitä hyödyntävät mallit pysyvät motocross-pyörien kehityksen kärjessä yhdessä FC 450:n kanssa. Uudelle mallivuodelle FC 450 on saanut parannellun moottorin, jossa moottorin astekulmaa muuttamalla on massojen keskittäminen optimoitu.

Kaikki uutuusmalliston motocross-pyörät on suunniteltu suoriutumaan kilpailuista entistä paremmin. Vankalla osaamisella kootut korkealaatuiset komponentit parantavat suorituskykyä ja luotettavuutta sekä helpottavat pyörien säätämistä kuljettajan tarpeisiin. FC- ja TC-mallit on varustettu WP-jousituksella, joka mahdollistaa kaikkien mallien optimaalisen ajettavuuden ja hallinnan. Uusi WP XACT 48 mm:n etujousitus tarjoaa progressiivisemman tuntuman jouston loppuosassa parannetun hydrostop-järjestelmän ansiosta. Lisäksi WP XACT -takaiskunvaimentimen uusi mäntä, jolla ajotuntuma on saatu entistäkin tarkemmaksi, on optimoitu mukavuuden parantamiseksi. Tämän lisäksi työkaluttomat säätimet helpottavat nopeaa asetusten vaihtamista. ProTaper-ohjaustangon, Brembo-kytkimen ja Dunlop-renkaiden ohella jokainen malli on varustettu uudistetulla kartanvalintakytkimellä, jossa valittavissa olevat tehokartat mahdollistavat personoidun ajokokemuksen rataolosuhteista riippumatta.

Tärkeimmät uudistukset vuodelle 2023:

  • Polttoaineen suorasuihkutusjärjestelmä 2-tahtimalleissa
  • Uudet DOHC-moottorit FC 250- ja FC 350 -malleissa
  • Quickshifter-sensori 4-tahtimoottoreissa
  • Sähköstartti 2-tahtimalleissa
  • Alumiini-polyamidi -hybriditakarunko
  • Brembo -hydraulinen kytkin- ja jarrujärjestelmä
  • ProTaper-ohjaustanko

Kaikkien vuoden 2023 TC- ja FC-mallien julkaisua täydentää ensiluokkainen teknisten lisävarusteiden ja tekstiilien mallisto. Suorituskykyä kehittävät ja kuljettajan tarpeita vastaavat tekniset lisävarusteet pitävät sisällään vanteita, T-kappaleita, pakoputkia ja erilaisia suojia. Mukavuuden, turvallisuuden ja tyylin ansiosta tekstiili- ja ajovarustemallisto tarjoaa kaiken tasoisille kuljettajille kattavan varustuksen päästä varpaisiin jokaiselle ajokerralle.

Vuoden 2023 motocross-mallisto on saatavana maailmanlaajuisesti valtuutetuilta Husqvarna Motorcycles -jälleenmyyjiltä. Saatavuus saattaa vaihdella maakohtaisesti. Lisätietoa tuotteista sekä hinnoista on saatavana paikallisilta jälleenmyyjiltä.