178 kuljettajaa enduron SM-avaukseen

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja käynnistyy lauantaina Lahdessa. Sarja-avaukseen on ilmoittautunut mukaan lähes 180 kuljettajaa.

Yhdeksän osakilpailun mittainen SM-sarja käynnistyy lauantaina Lahdessa, Jokimaan Ravikeskuksen toimiessa kilpailun keskuspaikkana. SM- ja V40-luokkien kuljettajat kiertävät kolmen maastokokeen mittaisen reitin kolmeen kertaan, eli heillä on edessä yhteensä yhdeksän maastokoetta. Muut luokat ajavat neljä maastokoetta (MK1 ja MK2 kahteen kertaan, poiketen käsiohjelman tiedosta) . Kilpailu käynnistyy aamulla klo 9:00, jolloin reitille starttaa ensimmäisenä A-luokan kuljettajat. Ensimmäisiä A-luokan kuljettajia odotetaan puolestaan maaliin noin 13:30, joten kyseessä on varsin tiivistempoinen päivä.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan yhteensä 178 kuljettajaa, joista A-luokassa mukana on 36. C-luokka on tuttuun tapaan kilpailun suurin ja siinä kuljettajia on mukana yhteensä 69.

Kilpailun käsiohjelman voi lukea sähköisessä muodossa täältä.

Xracing OFFROADPro julkaisee tänään illalla enduron SM-sarjan ennakkopodcastin ja kilpailun katsojaopas julkaistaan keskiviikkona. Luvassa on lisäksi kuljettajien haastatteluita ja tunnelmia koko kilpailua edeltävän viikon ajan.