137 Motorsport uusiutuu

Kimi Koskinen (vas.), Eelis Viemerö, Luca Väg ja Kim Savaste muodostavat 137 Motorsport -tiimin kaudella 2020.
Kuva
Jani Hovi
Karri Kuisman omistama 137 Motorsport -tiimi uusiutuu ensi kaudelle ja tiimin väreissä nähdään ensimmäistä kertaa kaksi junior-kuljettajaa.

137 Motorsport tulee kilpailemaan ensi kaudella tuttuun tyyliin KTM:n kalustolla. Tiimi nähdään mukana kaikissa SM-sarjan osakilpailuissa, sekä myös MX-liigan kilpailuissa. Lisäksi tiimin on tarkoitus kiertää myös valikoiduissa EM-kilpailuissa.

Tiimin kuljettajana MX1-luokassa nähdään ensi kaudella Kim Savaste. Savaste tulee ajamaan 450-kuutioisella KTM:llä SM-sarjan, sekä myös EMX Open -luokassa. Kymiringillä ajettavassa MM-kilpailussa Savaste nähdään MXGP-luokassa.

- Olkapää on kuntoutunut hyvää vauhtia ja olen aikataulussa sen suhteen. Ajamaan pääsen helmikuussa ja siihen asti teen peruskuntoharjoituksia. Ensi vuonna päätavoite on voittaa Suomen mestaruus ja sen eteen teen paljon työtä. Tulen ajamaan myös muutaman EMX Open -luokan kilpailun, vaikkakaan koko sarjaa ensi pysty ajamaan, kun SM-kilpailut menevät päällekäin, 19-vuotiasSavaste kertoi.

MX2-luokassa tiimin väreissä nähdään parin edellisen kauden tavoin Kimi Koskinen. Koskinen, 16, ajaa SM-sarjan lisäksi valikoituja EMX250-luokan osakilpailuja, sekä MX-liigan 125-kuutioisella pyörällä.

Nuoret kuljettajat mukaan

Ensi kaudella 137 Motorsportissa nähdään ensimmäistä kertaa 85-kuutioisten pyörien kuljettajat, kun 11-vuotiaat Eelis Viemerö ja Luca Väg liittyvät tiimiin. Viemerö tulee ajamaan MXC/A-luokan SM-sarjan sekä MX-liigan. Väg puolestaan aloittaa MX-liigasta ja saattaa ajaa myöhemmin kesällä myös MXC/A-luokan kilpailuja.

Tiimipäällikkö Karri Kuisma on tyytyväinen saadessaan kaksi nuorta kuljettajaa tiimiinsä mukaan ja odottaa innolla työskentelyä heidän kanssa.

- Kilpailulliset tavoitteet MX1- ja MX2-luokassa, jossa meillä on todelliset huippukuljettajat. Mutta vuonna päätettiin ottaa myös kaksi nuorta kuljettajaa riviin. Tarkoituksemme on ohjata heitä oikeaan suuntaan, liittyen harjoitteluun, kilpailukalustoon ja muuhun ajamiseen liittyviin asioihin. Tavoitteena on se, että kun molemmat ovat 17-18 -vuotiaita, heillä olisi resurssit pärjätä hyvin, Kuisma kertoo.

---

137 Motorsport 2020

 

Kim Savaste, 19 v
Vantaan Moottorikerho
KTM SX-F 450
MX1 SM, EMX Open valikoituja kilpailuja ja Kymiring MXGP.

Kimi Koskinen, 16 v
Sipoon Moottorikerho
KTM SX-F 250 ja SX 125
SM MX2, EMX250 valikoituja kilpailuja ja MX-liiga 125

Eelis Viemerö, 11 v
Vantaan Moottorikerho,
KTM SX 85
MXC/A SM ja MX-liiga 85

Luca Väg, 11 v
Vantaan Moottorikerho
KTM SX 85
MX-liiga 85 (myöh.ehkä MXC/A SM)

Tiimin omistaja: Karri Kuisma
Mekaanikot: Joonas Kuisma & Toni Käyhty
Fysioterapeutti: Jussi Töyrylä
Manageri: Juuso Pulliainen
Valmentajat: Toni Haikonen & Joonas Kuisma
Iskunvaimenninvastaava: Kari Silvast / Pro Assistance