Kuntosaliharjoittelusta

Kirjoittaja: O-P PietiläTerve!
Ajattelin kysyä täältä neuvoa, koska osaavaa apua luultavimmin löytyy, eli olen ajatellut aloittaa vuoden alusta kuntosaliharjoittelun yleiskunnon parantamiseksi ja erityisesti ajamisen mukavuuden parantamiseksi. Eli en siis aja kilpaa vaan harrastuksena n. 5 kertaa kuukaudessa. Huonolla kunnolla tuo ei ole mukavaa, joten voisitteko neuvoa minulle sarjan mitä noudattaa.

laitteet kuntosalillamme ovat seuraavat:
- kuntopyörä
- soutulaite
- vatsalihaslauta
- kuntokeskus ( eri painojen nostoa varten )
- crosstrainer ( eli yhdistetty juoksu/soutuhässäkkä )

En tiedä vaikuttaako tähän ohjelmaan omat fyysiset mittani, mutta pistän ne kuitenkin tähän, eli pituus 184cm, paino n. 83 kg.

Eli minkälaista sarjaa aluksi, kuinka usein, jne. Erityisesti siis juuri ajaminen silmälläpitäen ja muutenkin tietysti olis kiva tiputtaa tota vararengasta. =)

Mielelläni aloittaisin ihan kunnon treenillä heti, mutta tässäkin hommassa voi mennä ilman asiantuntevaa neuvoa enemmän metsään kuin oikeaan suuntaan.

Entäs erilaiset palautusta auttavat jauho ja pilleripurkit mitä näkee kauppojen hyllyllä. Onko näistä apua vai auttaako vain raaka treeni ja kunnon palautuminen.

Kiitos jo etukäteen vastauksista ja mukavaa kevään odotusta!

t.OP

Kirjoittaja: ARTO AHLSTENEipä ne lisäravinteet mitään motivaationtuojia ole. Perusruoka on tietenkin tärkeintä, mutta se pitää olla kohillaan. Ja sillä bulkilla on tarkoitus saada lähinnä lihasmassa, mutta pakolla tulee rasvaakin vyötärölle kun on pakko mennä reiluilla plus kaloreilla.
Sori, muistin sen mehun kalorit väärin. Se oli 500kcal koko purkki eli 250kcal/ 100ml. Mehun nimi on Addera plus.

Kirjoittaja: Anssi Lehtinen"100ml oli muistaakseni yli 500 kcal"

Kaikella todennäköisyydellä ei ole. Olisi nimittäin melkoista jöötiä saada kurkusta alas. Limussakin on tyypillisesti alle 50kcal per desi.

Kirjoittaja: JANNE RUOTSALAINENLisäravinteet hyviä motivaation luojia, mutta perus ruoka kunniaan. Etsikää valmisteet sen mukaan minkä oma kroppa sietää, clutamiini näyttää myös olevan kestävyys urheilioden suosiossa saimoin hyvä perus protsku "ultramatkat". kreatiini kerää nestettä runsaasti ,ehkä liiankin kestävyyslajeihin " voi olla ,että huomaa olevansa ajolenkin aikana kusessa korvia myöden"
Ja sitten se massa, kertyy usein vyötärölle ,kun ruvetaan bulkkaa ei hyvä...

Kirjoittaja: VILLE KOIKKALAINENMiika: kehonrakentajien proteiinijuomat ynnämut sellaiset ovat erittäin hyviä palautumiseen, huomaa että seuraavana aamuna ei ole lihakset niin kipeät. toki venyttelyä ei saa unohtaa. esimerkiksi power recoveryä olen itse käyttänyt ja sen huomaa aamulla sängystä noustessa. crossissahan ovat jalat ja kädet eritäin kovilla. jalkakyykyt, pohkeet, sitten askelkyykyt, ojennusliikkeet ja koukistusliikkeet. käsistä erityisesti kyynärvarren koukistajat ja ojentajat on hyvä treenata kuntoon (puristusvoima paranee ja ei mene kädet maitohapoille) hauis ja kolmipäinen olkalihas on hyvä myös treenata pienillä painoilla pitkiä sarjoja. kaikissa näissä on idea pitkät sarjat. selkä ja vastalihakset on myös hyvä tehdä. menet sillain istumaan etä vain perse koskettaa maata että alaselkä ja jalat ovat ilmassa mutta lähellä lattiaa. sitten siihen otat vaikka 4 kilon rautatangon käsiin ja alat melomaan. on saatanan tehokas suoriin ja vinoihinvatsalihaksiin ja etummaisiin sahalihaksiin vatsassa.

jalkakyykyistä: tanko niskan taakse (ei painoja!) sitten seisomaan yhdelle jalalle: syväkyykkyjä ja kun tulet ylös niin nouset pohkeelle. tehokas!

Kirjoittaja: Jukka OittinenMahtavat sivut.Kiitos tästä Hannulle..Yleensäkin näistä asiosta pitäisi pystyä puhumaan enemmän.Auttamaan toisia myös tekniikkaan liittyvissä ongelmissa...Saataisiin tasoa nostettua tässä junttimaisessa, puhumattomassa yhteiskunnassa, joka moottoriurheiluhulluudellaan on tunnettu käsite maailmalla.

Kirjoittaja: ARTO AHLSTENAjattelin nostaa tän keskustelun ylös, kun tässä pisti silmään muita juttuja etsiessä.
Vähän nauratti, kun noita alkupään juttuja lueskeli. Ite kannatan tota salilla treenaamista ja nyt harjoittelen massa-ohjelmalla eli 6-8 toiston sarjoja, enkä merkitsevää eroa ole ajossa huomannut. Massaa treenaan sen vuoksi, että saa enemmän lihaksia suojaamaan paikkoja, esim olkapäät. Aerobista toki soutulaitteella tai crosstrainerilla myös. Ja eipähän tarvi pulttipyssyä kun tarpeeks ruista ranteessa ;)
Proteiini jutuista sen verran, että jos salilla treenaa niin kannattaa ostaa jotain palautusjuomaa. Alkaa palautuminen heti(proteiinit esipilkottuja) myös ajotreenissä. Taviksella tarve n. 1g/elopainokilo/päivä ja treenaavilla ihmisillä n. 2g/elopainokilo/päivä. Niin ja vielä, että ainakin nutriplussan recopowerissa on lisätty myös L-glutamiinia, joka vain parantaa vastustuskykyä (en oo vuoteen ollu kipeenä)
Kreatiiniahan ihmisen keho tuottaa myös itse ja ruoka-aineista kalassa on sitä eniten. Kreatiini parantaa palautumista ja sitoo enemmän nestettä kehoon. Nivelet tykkää hyvää, kun on enemmän nestettä. Tämä aine myös parantaa suorituskykyä ja pystyy ottamaan treenistä enemmän irti eli saisikohan tällä myös ajotreeniin lisää laadukasta aikaa?
Päitsille lähtijöille: Tuli mieleen ku söin noita apteekeissä myytäviä ateriankorvikkeita ku oli vähän pitempiä koulupäiviä. Noi on tarkotettu vuodepotilaille jotka ei pysty syömään kunnolla. 100ml oli muistaakseni yli 500 kcal (purnuka 2dl) ja ravintoarvojen luulisi olevan kohillaan kun ne kerran on tarkoitettu vammoista toipuville ihmisille, eikä ollu ees hirveen makusia. nimeä en just nyt muista.

Kirjoittaja: HARRI PITKÄNEN Treenaukseen suomen huipulla löytyykin yllättäen vinkkejä Hannu Poikelan kotisivuilta http://www.hannupoikela.com . Ensimmäisen kerran näkee suomicrossarin kotisivut joissa on ihan oikeatakin asiaa, otsikon Treenivinkkejä alla Hannu kertoo avoimesti omasta valmentautumisestaan ensi kautta varten, hienoa! Sopivasti soveltamalla harrastajakin varmaan löytää tuolta jotain itselleen. Toivottavasti intoa riittää päivittää sivuja säännöllisesti, toisin kuin muilla crossareilla....

Kirjoittaja: Miika SavoHyvä pointti toi terveenä pysyminen! Monella on varmasti ongelmia siinä. Oman kropan tunteminen on aika vaikeaa niin helpolta kuin se kuulostaakin. Aina jos tuntee itsensä väsyneeksi tai varsinkin flunssaiseksi, ei pitäisi lähteä urheilemaan. Onhan niitä juttuja että urheilemalla ne flunssat lähtee jne. Mutta eikä vaarallista jos tuleekin todella vakava sairaus (esim. sydänlihaksen tulehdus) tällaisen "tietämättömyyden" tuloksena. Terveydellä ei siis kannata leikkiä. Mieluummin pari lepopäivää kuin 2 kuukauden totaalistoppi kaikkeen..
Riippuu myös siitä miten rasittaa pienessä taudissa itseään. Pieni kävelylenkki on ihan OK, mutta juoksulenkki onkin jo liikaa.

Kirjoittaja: Pentti RaittilaKappas vaan Harri tuolla edellä heittäytyi ihan "huumorpoijaaks". Kaks tahtisen mäntä mielestäni kyllä tulee laittaa sinne pyttyyn ihan laki ylöspäin ja sitten myös kiinnittää se siihen kankeen, joka siinä hölskyää, sillä männäntapilla, ja ennenkaikkea huolehtia, että lukkoprikat tulevat paikalleen eikä jää sinne kampikammioon ( ainakaan kovin monta )
Perskuta rallaa sanois Kivappalta se Kummelimies ( se mies taitaa olla se Armas Svan, joka sannoi polliisille montakertaa nimensä armasvaan... armasvaan, ja polliisi vei sen putkaan ennenkuin huomas mitä ajokortissa luki) Jouluja kaikille Espoon porukoille. Toi.
Pappa

Kirjoittaja: AIMO LEHTINENEn tiedä kannattaako mainostaa, nostaa vielä hintoja :), mutta pk-seudulla en näe juuri syytä hakeutua muille personal trainereille kuin Tomi Konttiselle.

http://www.konttinencoaching.com/

Hintataso on korkeintaan samaa kuin kenellä tahansa asiansa osaavalla trainerillä ja osaaminen sekä lajin puolesta että akateemisesti ihan omaa luokkaansa näissä hommissa.

Kirjoittaja: Miika SavoTomilla on ehdottomasti näkemystä, kokemusta ja kiinnostusta hoitaa valmennusuttuja varsinkin crossipuolella. Itekin olen saanut "vinkkiä". Toisaalta jos personal trainer -ajatus tuntuu oudolta tai vaikealta toteuttaa, niin voi treenaamisen hoitaa ihan omatoimisestikin jos ottaa ensin riittävästi asioista selvää ennen kuin alkaa harjoittelemaan. Kirjallisuutta urheilijan harjoittelusta on "hurumykke"... Ei muuta kun kirjastoon. Ja monissa lajeissa (jääkiekko, jalis, hiihto, yleisurheilu, jne.) on paljon hyviä coacheja, joilta saa varmasti hyviä tippejä harjoitteluun. Kunhan vain ammentaa vinkeistä ne itselle parhaiten sopivimmat. Tomin puoleen kannattaa kääntyä siinä vaiheessa, jos oma räpiköinti ei tunnu riittävän tai muuten vaan on laiska ottamaan selvää.

Kirjoittaja: GRANLUND PEKKATais karata mopo käsistä noissa ravintojutuissa ,älkää sekoittako aloittelijan päätä hienoilla termeillä. Oma näkemykseni on että normi kotiruoka riittää aluksi kunhan se syödään säännöllisesti ja sit ehkä joku palautusjuoma. Punttitreenistä ei kannata tehdä liian rajua ettei mene paikat rikki. Reilun mittaisia sarjoja 10-15 itselle sopivilla painoilla.Olis varmaan hyvä jos löytäisit itsellesi "personal trainerin" alkuun, ovat varmasti innokkaita suunnittelemaan ravinto ja treeni ohjelman motocross tarkoitukseen eikä aina niitä jennkka-kahvojen poistoja joulun jälkeen.

Kirjoittaja: Anssi LehtinenItselläni ("Aimo Lehtisen" viesti oli siis oikeasti minun näppikseltäni) ongelmana oli se, että treenasin itseni aina ylikuntoon(=sairaaksi) ja sen takia hain Tomilta apua.

Jos ei ole vielä kokeillutkaan "normaalia" treeniä, niin kannattaa joka tapauksessa varmaan lukaista vähän infoa, esim. relevantit kohdat tästä:

http://www.concept2.co.uk/guide/downloads.php

Vaikka tuo keskittyykin sisäsoutulaitteen käyttöön, niin siinä on tosi hyvä osio kestävyyskuntoharjoittelusta yleensä (sykealueiden merkitys, intervalliharjoittelu jne.)

Kirjoittaja: Harri VanhalaJostain me megatsut luettiin, että päivittäisen B-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen tarvittaisiin 2 koria gepardia. Yritettiin kyllä sitkeästi, mutta kuskit protestoivat: sakot kävivät budjetille. Sen jälkeen on luovutettu, mutta A-vitamiinin suhteen ollaan varmasti turvassa.
Ja varikkohuhuista huolimatta 2-tahtisen männällä ei voi olla väliä, miten päin sen laittaa. Mitä kireämmälle emäputken laakerin vetää, sitä vähemmän ohjaus vispaa. Oikea kiristysmomentti kaikille yli 6 mm pulteille on "2 ähkäisyä ja pieru".

Ravitsemus ja huolellinen asennus ovat rinnakkaislajeja: aina vehkeet ja jätkät jotenkin pelaa, vaikkei kovin tarkkana olisikaan. Jos haluaa huipulle, pitää skarpata.

Kirjoittaja: Jukka Oittinen

Harrille

Mekatsujen diettituotteiden verotusta on kevennetty tehokkaampien tuotteiden osalta.Niihin ei valitettavasti ole merkitty annosteluohjeita, joten niiden vaikutus on testattava mekaanikon itse..Yliannostus aiheuttaa mm B-vitamiinien puutetta sekä hermostuneisuutta.

Kirjoittaja: juha koskiNimenomaan on! Kuten jo aikaisemmin mainitsin ni siltä RC koutsilta
kysyttiin neuvoa tavalliselle harrastajalle!
Eli oli parempi treenaa joka päivä vähän kevyesti kuin kerran paljon kovaa
ja sit huilaa päivä pari.

Kirjoittaja: EETU HEINOTota Marko!

Anteeksi jos muistin glukoosin nimen väärin (rypälesokeri)
Ja proteiiniahan elimistössä tarvitaan aina, vaikket urheilisi, mutta tarkoitin tuossa proteiini lisiä, eli sillasia pusseja ja purkkeja mitä saa urheilu kaupoista, jos et tiennyt. Niillä siis ei ole todistettavaa apua.
Henkisellä avulla tarkoitin itseäni. En muita!

Tuon 25 toistoa oli mainittu, en muista millä, painonnosto netti sivuilla ja se on kuulema todettu olevan lihas massaa "syövä".

Luitko muuten lehdestä päitsin kunto harjoittelun? Ai et vai! Siellä luki kylläkin 8-12 toistoa... tässä tosin oli myös kaikki kuntopiirit sun muut, mutta siitä en tiedä kuinka paljona se vaikuttaa.

Eli ihan vaan palailemisiin... Niin ja hyvää joulun odotusta kaikille (myös Markolle)!

Kirjoittaja: Anssi LehtinenKannattaa muuten pitää huoli, että soutulaite on Concept 2 tai ainakin hyvä kopio, millään 70-luvun tunturilla ei kovin kauaa jaksa hinkata.

Kirjoittaja: Miika SavoNo jou voisin kyllä sanoa että me Suomi pojkarna taidetaan painia ihan eri sarjassa kuin RC, koska äijä vetää fourfiftyllä tuppi nurin melkein joka paikassa, joten sitä jerkkua täytyy ollakin ihan toisella tapaa jos meinaa siinä kyydissä pysyä tangoissa.
En oo lukenu miten RC treenaa, mutta salilla kuulema aikas paljon. Kai se varmaan pk-treeniäkin tekee eikä pelkkää voimaa. Toisaalta kaveri on hionut fysiikkaansa jo vuosikymmenen ajan ammattimaisesti, minkä takia ei peruskuntoa tarvitse treenata ihan samalla tavalla kuin työssä käyvät harrastajat. Ja eikös tässä keskustelussa ollut kyse juurikin "sunnuntaiharrastajan" treenamisesta.

Kirjoittaja: juha koskiNiin on !!! Ja tuskin ne hirveen metsässä on kun noita voittoja
on tullut suhteelisen paljon yhdelle miehelle!

Kirjoittaja: Anssi LehtinenJepulis, aerobinen kuntotreeni on aivan perkeleesti tärkeämpää kuin mikään punttien kalistelu. Vedät kuntopyörällä ja soutulaitteella tollasen tunnin kerrallaan ainakin 4 kertaa viikossa melko kevyttä vauhtia. Jos on peruskunto hanskassa niin pari-kolme kertaa jotain intervallitykitystä ja kerran-pari löysää.

Ehkä pari kertaa viikossa käy sitten lihakset läpi jollain 3x15-sarjoilla.

Tietty mielipiteessäni painottuu se, että itse olen luontaisesti ja lajivalintojen ansiosta enemmänkin 100m-sprintteri kuin krossikuski.

Lisäravinteista olen kokenut hyödyllisimmäksi palautumisjuoman, eli ns. nopeita proteiineja ja hiilareita, tämä cocktail heitetään huiviin heti treenin jälkeen. Aamulla ne Omega 3- ja vitamiinipillerit.

Kirjoittaja: Tuomas Pietiläinentolla carmichaelin koutsilla on jonkinverran erilainen näkemys painoilla reenamisesta. lukaskaapa
http://www.racerxill.com/articles/detail/231/racer-xmoto-xxx-virtual-tr…

Kirjoittaja: Miika SavoNii just saa lihaksia olla mutta ei mitään 150 kilon penkkipunnerrustuloksia tarvita. Jaloissa voi ollakin vähän paremmat lihakset, mutta ylävartalossa liian suuret lihakset vaikuttaa huomattavasti enemmän pitkäkestoiseen suoritukseen. Punnerrus-, selkä-, vatsa- ja puristusvoimatestit kertoo aika paljon onko kaveri hyvässä vai huonossa kunnossa crossia/enduroa ajatellen. Ajokunto on tietenkin ihan toinen ja paljon tärkeämpi juttu.

Kirjoittaja: Harri VanhalaLuuletko Miika, että mekatsuille riittää perinteinen keppana+makkaradieetti vai pitäisikö nykyään olla jo jotain vahvempaa, kun koneissakin on lisää potkua?

Kirjoittaja: Miika SavoHeh! Eipä mekatsut-osastolla muutoksia taideta kaivata...ellei sitten siirrytä väkevämpiin! Ainakaan vilu ei yllätä niin helposti talviskaboissa huoltopaikoilla. Autokuski täytyy tosin olla erikseen..

Kirjoittaja: juha koskiJaa että Roki Palpoasta saa treeni intoo no huh huh...
Mä saan intoo ku katselen kun Carmichael tai Reed ajaa
kyl saa sellaset viilikset et salil rauta lentää...no heh heh!

Kirjoittaja: ARTO AHLSTENkyllähän sitä lihas massaa kannattaa jonkin verran olla. auttaahan se pitämään paikkoja kasassa jos könyää oikein kunnolla, ainakin olkapäätä ja ei oo häpee olla kesällä biitsillä ;) mutta ei nyt sentään mikään bodari tarvi olla.

Kirjoittaja: Marko SorsaJuu siis tarkennus...1,5-2 g/PAINOKILO/päivä. Kestävyysharjoittelussa ei tietenkään tarvita samoja määriä kuin lihasmassan kasvattamisessa. Eikä näissä hommissa tarvita bodarin lihasmassaa vaan lihaskestävyyttä ja hyvää hapenottokykyä. Ajotreeneissä paljon toistoja että tulee rentous menemiseen - pysyvät maitohapot loitolla.

Kirjoittaja: Miika SavoMP-urheilussa ei mitään tekoa "jättilihaksilla"! Ne syövät vain energiaa ja jäykistävät ajamista. Ajokaudella ei paljon kannata muutenkin salilla pumpata. Salitreenit pääasiassa syksyllä ja talvella.
Paremminkin, kuten edellä on vastattukin, kannattaisi treenata lihaskestävyyttä eikä missään nimessä alle 10:n toiston sarjoja. Pienillä painoilla tai jopa ilman - on monia hyviä kotikonsteja.
Ei tarvii käydä välttämättä millään luxusgymillä, ellei sitten mee bongailemaan salille ;). Eikös Rocky leffoissakin Balboa elellyt ja treenannut melko askeettisesti. No kaikki ei mee niinku elokuvissa. Kannattaa muuten kattoa noita Rockeja - niistä saa törkeesti treeni-inspiraatiota!!!

Kirjoittaja: Jukka OittinenOnko proteiinivalmisteet kusetusta vai tarkoitettu allergikoille,jos lihasmassan tehokkaaseen kasvattamiseen tarvitaan noin 1,5 - 2 g proteiinia/päivä? Desissä rasvatonta maitoa on 3,3g proteiinia.

Kirjoittaja: Marko SorsaMuutama korjaus Eetulle.

Rypälesokeri on glukoosia, ei kreatiinia! Kreatiini on aivan eri asia eikä sitä ryypiskellä kesken harjoitusten vaan tankataan jaksottain. Kreatiini tosin imetyy glukoosin kanssa paremmin.

Proteiinin ei voida katsoa olevan henkistä apua. Proteiini on yksi tärkeimmistä elimistön rakennusaineista ja ilman proteiineja syntyy lähinnä katabolinen tila. Siis en tarkoita lisäravinnevalmisteita vaan proteiineja ylipäänsä. On jokaisen oma asia mistä proteiininsa ottaa, mutta tietty määrä sitä on solujen käytössä oltava mikäli lihasmassaa halutaan lisätä. Lihasmassan tehokkaaseen kasvattamiseen tarvitaan noin 1,5 - 2 g proteiinia/päivä. Siitä voi sitten laskea paljonko henk. koht suositus päivälle on ja paljonko esim. maitolasi proteiinia sisältää, mehulasissa sitä ei nimittäin paljon ole... Proteiinin saannin on tietenkin oltava tasaista, mutta eritoten sitä on hyvä olla juuri harjoituksen jälkeen jolloin sen imeytyminen ja tarve on suurimmillaan. Proteiinikin imeytyy paremmin glukoosin kanssa.

25 toiston harjoitus ei takuulla syö lihasmassaa, vaan pikemminkin väärä ruokavalio (proteeiniton). Pitkätoistoinen harjoitus pienemmillä painoilla auttaa nimenomaan kestävyyden lisääntymiseen ja sitähän näissä lajeissa ei koskaan ole liikaa. Lyhyemmät toistot kovemmilla kuormilla kasvattavat nopeammin lihaksia.

terveisin Marko

Kirjoittaja: Olli SaloTohon pakko lisätä että toi kunto siis rakentuu 3 asiasta, treeni, ravinto, lepo. Minkä kaikki nyt varmaan tietää, mutta alku pöhinöissä, oli lajimikä tahansa tulee ainakin 2 ekaa kohtaa täytettyä turhankin hyvin ja 3. kohta eli pötköttely jää vähiin mikä syö tuloksia isoilla rumilla ikenillä. Kreatiini on kyllä muuten aika hyvää tavaraa, eikä noita ravintolisiä nyt liikaa kannata parjata jos vaan pitää järjen mukana.

Lisäksi se yksi, ei niin mukava asia kuin venyttely kannattaa muistaa palautumisenkin kannalta, toisaalta on vaan helpompi mennä saunaan, ja venytellä sit kun alkaa illalla Steven Segalin Hyökkäys merellä, mutta silloinhan ei voi kun kalja kaatuu...

Kirjoittaja: Miika SavoKannattais tehdä muitakin treenejä kuin kuntosalia. Kestävyysharjoituksia ja intervallia lähinnä.

Kirjoittaja: Miika SavoEi tullut ekalla kerralla ihan kaikki sanottava kun en lukenut tarpeeksi tarkasti.
Kannattaa edetä hitaasti, vaikka tuntuisi että virtaa olisi. Lihakset menee äkkiä jumiin ja kehittyminen tökkää seinään.
Etkös ole mielestäsi aivan oikeissa "mitoissa". Ei MP-harrastuksessa tarvitse olla missään maratoonarimitoissa (rasvaprosentti olematon ja painoindeksi lähellä 20).
Noista lisävalmisteista ym. tuotteista:
- kehonrakentajien ja painonnostajien käyttämiin proteiini-, kreatiini- yms. tuotteisiin en erehtyisi
- vitamiinit ruoassa ja tabletteina (Multivitamiini, C ja E) tärkeä osa
- muita hyviä tablettimuodossa annosteltavia tuotteita jotka edistävät palautumista ja yleistä pirteyttä
- magnesium
- rauta
- kalsium
- sinkki
- Bio Carnosil
- Möllerin Omega 3

Kirjoittaja: juha koskiwww.racerxill.com Oli juttu Carmichaelin treenarista missä häneltä
kysyttiin mikä on paras tapa treenata tavan harrastajalle jo käy
töissä. Tärkeää on treenaa joka päivä vähän ja kevyesti ennemmin kuin
treenaa kerran paljon ja kovaa sitten huilaa päivä pari!
Uskoisin että asia on pitkälti näin!

Kirjoittaja: EETU HEINOItse olen nyt käynyt pari vuotta punttiksella ja panostanut voimapuoleen, mutta tuo tulee muuttumaan nyt juuri alkaneen harrastuksen vuoksi, mutta sen verran voin sanoa, että otat 8-12 sarjoja (ehkä pitempiä, muttei kuitenkaan mitään 25 jotka vievät lihas massaa) Kunnon venyttelyt sarjojen välissä (n.30sek) Ja toinen mikä on hyödyllistä tuloksien teossa on se että jaksottaa. Esim. itsellä on isot rintalihakset maanantaina, olkapäät ja ojentaja keskiviikkona ja jalat ja hauis taas perjantaina. Samalla olen huomannut että pidät vaikka kuukauden kahden välein pienen paussin (miten itse tuntuu) niin tulokset parantuu, sillä lihaksethan kehittyvät palautuessaan. Niin ja itselläni on parhaillaan penkissä 3x3, eli voisi ehkä enduroa ajatellen siirtyä tuohon 8-12 toistoihin ; )

Niin ja noista "mömmöistä"!

Rypälesokeri (kreatiini) auttaa palautumaan. Se parantaa nesteen vaihtoa kehossa.
Teet treeniä varten satsin ja nautit sen treenin aikana. Se tosiaan on minulla ja kaverillani auttanut, sitä paitsi se auttaa jaksamaan treeneissä.
Ostin itselleni myös proteiinia, mutta siitähän ei tunnetusti pahemmin apua ole, lähinnä henkistä... tai no tiedä siitäkään sitten.

Tuossa voi olla kaikki oikein, tai sitten aivan metässä, mutta näin on isipappani ja isipapan kaverit neuvonnut ja minulla on toiminut täydellisesti.

Kirjoittaja: ARTO AHLSTENainii...tohon 5. kohtaan. jos jätät tekemättä niin et pääse helpommalla ;) auttaa meinaan palautumisessa paljon eikä paikat tuu pahasti kipeeks jos ollenkaan.

Kirjoittaja: REIMA ALANKOVilkaiseppa Fincrossin sivuilta, klinikalla Konttisen Tompan artikkelit aiheesta:
http://fincross.net/cfaq/

- Rauta on kevyttä, kun sitä on vähän -

Kirjoittaja: ARTO AHLSTENtästä voi lähtee rakentelemaan...

1. soutulaitteella/crosstrainerilla n. 10 min alkulämpöö tai hölkkä

2. yläkroppa
-punnerruksia esim. 3x20-30 sarjaa
-painoilla hauiksia ja olkapäänseudun lihaksia sekä ojentajia
-mitä muuta nyt saatkin niillä painoilla treenattua

3. jalkatreeniä
-keppi niskan taakse ja syväkyykkyjä
- pohkeita, päkijöille nousuja

4. keksivartalo
-selät
-vatsat, vinot vatsalihakset

5. lopuks sama kuin ykkönen, mutta kannattaa vetää vähän pitempään.

kuntoklubiin liittyminen on aika kannattavaa. pääsee treenamaan paljon monipuolisemmin. klubi johon itse kuulun niin liittyminen makso 71e (joku kamppanja hinta, oikeesti paljon enemmän) ja kuussa maksaa 49e
siihen sisältyy sitten: saat käydä salilla niin monta kertaa kuin huvittaa ja melkein koska vaan (05-23). ja kaikki ohjatut jumpat ja spinningit sun muut on jäsenille "maksuttomia" ja tietenkin henk. koht. kunto ohjelma joka uusitaan n. 3 kk välein ja tietenkin solarium :D
oho...tulipas siitä mainos, mutta kannattaa käydä ihan jossain missä on kunnon laitteet, koska esim jalkojakin olis hyvä treenata mutenkin kuin kyykyillä.