Yksi keskeytys lisää kerhojoukkueillemme

Mika Paavola iloisena viidennen päivän huollossa.
Kuva
Sasu Enjala
Suomen kerhojoukkueet kokivat tänään yhden keskeytyksen lisää, mutta silti homma jatkuu rennon letkeissä tunnelmissa.

Hot One Racing -joukkue jatkaa vahvaa nousua ja viidennen kisapäivän päätteeksi he ovat tuloksissa jo sijalla 35. Tiitus Enjala oli tänäänkin joukkueen nopein kuljettaja, mutta Väinö Santamäki ja Jani-Petteri Leino täydensivät hyvin.

- Tänään oli minulla kyllä viikon paras päivä ajollisesti ja tuloksellisesti. Kaikki meni oikein hyvin ja oli mukava ajaa. Tiistaina loukkaamani polvi ei ole enää haitannut, ainoastaan pohje on aivan jumissa, kun en saa polvea suoraksi. Kipu on pysynyt nyt poissa, kun otan aamuin ja illoin särkylääkkeen. Kisan pätkät eivät ole olleet oikein minun makuuni. Endurotestit on ihan ok, mutta crossitestit ovat todella vaikeita. Kovia peltoja, joihin ei tule kunnon valleja ja sen takia ne ovat todella vaikeita. Korkeuseroja on myös paljon ja siksi piikillä on vaikea ajaa niitä lujaa. Toki, kyllä italialaiset piikkikuskit menevät täällä kovaa. Tällaisia pätkiä pitäisi vaan pystyä harjoittelemaan. Kisa ei ole ollut niin raskas kuin oletin. Päivä ovat aika lyhyitä, vain noin kuuden tunnin mittaisia, Enjala kertoi.

Old School Club jatkaa myös hyvää vauhtia kohti kisan maalia. Sijaa 66. hallussaan pitävässä joukkueessa ajavat Juha Saarela, Mika Paavola ja Janne Mukkala. Joukkueen nopein kuljettaja oli myös tänään Mukkala.

Dynaset Hydraulics Finland -joukkue koki tänään valitettavan keskeytyksen, kun Jorma Kakko joutui jättämään kisan kesken. Kakko kaatui endurotestillä ja kaatumisessa vesipumpun tyhjennysruuvi vääntyi ja pyörän vedet tulivat ulos. Onneksi Kakko sai pyörän päivän aikana reitiltä pois ja ehti laittamaan sen kuntoon ajoissa, jolloin hän pääsee starttaamaan vielä huomenna mukaan loppucrossiin. Joukkueen kaksi muuta jäsentä Tero Riuttamäki ja Reijo Karppinen pääsivät sen sijaan päivän ilman suurempia ongelmia maaliin.

- Enää pitäisi ajaa huominen maaliin ilman AT-minuutteja ja minun tavoitteeni täyttyy. Ei tällä iällä enää ajella nopeita EK-aikoja, vaan minulla on aina tavoitteena päästä Sixi läpi maailmanhuippujen kanssa samalla aikataululla. Ja nyt se on aika lähellä, Karppinen iloitsi.

Dynasetin joukkue löytyy tuloksista sijalta 125. Hyvinkään Konekerhon joukkue koki keskeytyksen jo eilen, mutta joukkueen kaksi jäsentä Heikki Santala ja Arto Kallioinen jatkavat vahvasti kohti kisan maalia. Joukkue löytyy sijalta 136.