Weckmanille uusi polvivamma

Emil Weckmanin toiveena on päästä ajamaan loppukaudesta muutama kilpailu.
Kuva
Eric Laurijssen
Emil Weckmanin motocrosskausi 2019 meni piloille polvivamman takia. Sipoolainen pääsi jo palaamaan pyörän päälle, kunnes uusi polvivamma iski.

Weckmanilta katkesi vasemman polven eturistiside viime kesänä EMX250-luokan EM-sarjan Venäjän osakilpailussa, ja toipuminen siitä vei kuukausia. Uuteen EMX250-luokan Euroopan mestaruuskauteen valmistautunut Weckman loukkasi saman polven uudestaan Espanjan leirillä loppuvuodesta. Hän suuntasi Belgiaan magneettikuvaukseen, missä todettiin eturistisiteessä olevan "pieni" osuma. Lääkärin mukaan Weckmanin olisi pitänyt ottaa pari viikkoa rauhassa, ja sen jälkeen hän voisi palata ajoharjoittelun pariin. Se ei lopulta ollutkaan mahdollista.

- Lensin jouluksi kotiin ja ihmettelin kovasti polveni tilannetta. En kävellyt paljoakaan, mutta turvotus ei laskenut. Polvi lähti välillä alta kävellessä ja tuntui huonolta aina, kun kengän alla oli kokkareita tai kiviä, Weckman kuvailee.

Weckman palasi Belgiaan, missä hän meni uudestaan lääkäriin.

- Silloin todettiin, että eturistiside olikin mennyt poikki.

- Tulin taas Suomeen ja menin magneettikuvaukseen, koska halusin tietää, mitä polvessa on taas rikki. Lääkäri totesi, että eturistiside on lähtenyt kokonaan paikoiltaan ja kierukan pää on irronnut sääriluusta.

Weckmanin polven vammat korjattiin leikkauksella viime perjantaina. Toipuminen on lähtenyt käyntiin hyvin. Seuraava polvikontrolli on edessä 17. helmikuuta, jolloin Weckman saa tietää tarkemmin, koska hän pääsee takaisin motocrossin pariin. Todennäköisesti toipuminen ei vie koko ajokautta, ja Weckman ennakoi pystyvänsä ajamaan pari SM- ja kolme EM-osakilpailua.