Webb iski takaisin

Cooper Webb otti kauden ensimmäisen voittonsa.
Kuva
Jani Hovi
Viime vuoden mestari Cooper Webb ajoi kauden ensimmäiseen voittoonsa hetki sitten San Diegossa ja nousi kertaheitolla mukaan mestaruustaisteluun.

Cooper Webb oli kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa kaukana viime vuoden vauhdistaan. Viime viikonloppuna Oaklandissa KTM-kuljettaja pääsi finaalin lopussa jo parempaan vauhtiin, mutta vielä parempaa oli luvassa San Diegossa. Webb ajoi kauden ensimmäiseen voittoon ja kun Ken Roczen ja Eli Tomac eivät olleet parhaimmillaan, nousi Webb mestaruustaisteluun mukaan.

Sijoitukset vaihtelivat

450-kuutioisten startin otti nimiinsä Blake Baggett, mutta menetti paikkansa Adam Cianciarulolle toisessa kurvissa. Cooper Webb puolestaan ohitti Cianciarulon kolmannessa kurvissa, mutta Cianciarulo otti paikkansa takaisin pari kurvia myöhemmin. Kun ensimmäinen kierros täyttyi, oli Cianciarulo kärjessä, perässään Webb, Aaron Plessinger, Malcolm Stewart, Justin Hill ja Baggett. Sarjan kärjessä oleva Ken Roczen oli yhdeksäs ja Eli Tomac 10.

Cianciarulo ajoi puolentoista sekunnin johdon ensimmäisen neljän minuutin aikana Webbiin, Plessinger jatkaessa kolmantena ja Baggettin noustua neljänneksi. Justin Barcia viides, Roczen seitsemäs ja Tomac kahdeksas. Plessinger kaatui kuuden minuutin jälkeen, putosi kahdeksanneksi. Hetkeä myöhemmin Tomac ohitti Roczenin ja nousi viidenneksi.

Finaalin puolessa välissä Cianciarulon johto oli 1,7 sekuntia Webbiin. Bagget 4,6 sekuntia perässä kolmantena. Tomac nousi Barcian ohi neljänneksi. Puolenvälin jälkeen Webb näytti lisäävän vauhtia ja ajoi nopeasti Cianciarulon kiinni. Webb hiillosti Cianciaruloa kahdeksan minuutin ajan, kunnes onnistui viimein ohituksessa, kun kisaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Webb ajoi nopeasti sekunnin eron Cianciaruloon ja peli näytti selvältä. Viime vuoden mestari ajoi virheettömästi lopun ja otti kauden ensimmäisen voittonsa. Cianciarulo oli toinen ja Baggett kolmas. Tomac oli neljäs ja Barcia viides. Sarjan pistekärjessä oleva Roczen jäi lopulta kuudenneksi.

- Tulin puomille täynnä itseluottamusta.  Starttini oli hyvä ja päätin antaa Cianciarulon ajaa edelläni, tietäen finaalin olevan todella pitkä. Lopussa yritin usean kierroksen ajan ohittaa häntä, ennen kuin viimein onnistuin siinä, Webb kertoi finaalin jälkeen.

Roczen säilytti sarjan johtopaikan itsellään pisteen erolla Tomaciin. Webb ajoi kärkikaksikon eroa kiinni ja on enää yhdeksän pistettä Roczenin takana.

Ferrandis johdossa tauolle

250-kuutioisten luokassa Austin Forkner johti finaalia lähes loppuun asti, mutta sarjakärki Dylan Ferrandis ohitti hänet neljä kierrosta ennen maalia ja ajoi voittoon. Forkner oli toinen ja Justin Cooper kolmas. Ferrandiksen johto on sarjassa nyt seitsemän pistettä ennen Cooperia. Forkner on kolmantena, 13 pistettä Ferrandiksen takana.

Monster Energy Supercross-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Tampassa. Samalla 250-kuutioisten länsirannikon kuljettajat siirtyvät tauolla ja itärannikon pikkuluokan kuljettajat aloittavat kautensa.