Vilkolla luut ehjänä

XL Lagaresin prologi ajettiin lauantaina Porton kaduilla.
Kuva
Red Bull
Aleksi Vilkko taisteli XL Lagaresin läpi kipeällä kyljellä, mutta onneksi hän sai lääkäriltä hyviä uutisia kilpailun jälkeen.

Aleksi Vilkko lähti viikonloppuna mittelemään taitojaan WESS-sarjan avauskilpailuun XL Lagaresiin, Portugaliin. Beta-kuljettaja ajoi perjantain endurocrossin ja lauantain kaupunkiprologin kunnialla läpi, lähtien hakemaan hyvää sijoitusta sunnuntain pääkisasta. Valitettavasti sunnuntain kilpailusta muodostui Vilkolle tuskien taival.

- Hyppäsin keinotekoisesta hyppyristä joen yli hieman liian pitkällä ja rysähdin tasaiselle alas. En kaatunut siinä, mutta löin rintakehäni tankoon. Sen jälkeen syvään hengittäminen olikin vaikeaa, enkä pystynyt kumartaessa hengittämään ollenkaan. Loppu olikin sitten aika vaikeaa, Vilkko kertoi.

Kilpailun jälkeen Vilkko kävi sairaalassa tutkimuksissa, mutta onneksi murtuneita luita ei löytynyt. Kisassa lopulta sijalle 39. ajanut Vilkko oli kokonaisuutena tyytyväinen viikonloppuun.

- Vaikka kyljen kanssa olikin ongelmia, niin olen todella tyytyväinen kun sain ajettua koko 40 kilometrin reitin. Uskomatonta, kuinka paljon yhdeltä paikkakunnalta löytyy puronpohjia ajettavaksi. Omasta mielestä pääsin vaikeat paikat kohtuullisen hyvin, mutta muuten ajaminen normaalissa rynkytyksessä oli vaikeaa kivun takia. Reitti oli todella vaikea. En usko, että olisin päässyt ilman kipujakaan virallisen aikarajan puitteissa kahta kierrosta läpi. Siihen pystyi kuuden tunnin aikana vain 12 kuljettajaa, Vilkko jatkoi.

Seuraavaksi Vilkko suuntaa Itävaltaan, jossa ajetaan parin viikon kuluttua WESS-sarjan kolmas osakilpailu Erzbergrodeo.

Alla Vilkon video kilpailun prologilta.