Vesterinen pistekärkeen

Teksti
Matias Vesterinen nousi MX2-luokan pistekärkeen.
Jani Hovi
Matias Vesterinen haki uransa ensimmäisiä erä- ja osakilpailuvoittoja motocrossin MX2-luokan SM-osakilpailusta Imatralta sunnuntaina. Niitä ei tullut, mutta sen sijaan Imatran Moottorikerhon edustaja kuittasi Suomen mestaruussarjan kärkipaikan haltuunsa.

- Ei varsinaisesti kaivele, vaikken voittanut. SM-sarjan kokonaistilanne on tärkeämpi asia. Ja luotan, että voittoja tulee vielä, viime vuonna alle 18-vuotiaiden Suomen Cup -mestaruuden vienyt ja sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan SM-sarjan ykköseksi noussut Vesterinen muistutti riemuissaan.

Vesterinen, 17, oli Imatralla ajetun MX2-luokan neljännen SM-osakilpailun yhteistuloksissa toinen, kun hänen edelleen ehti ainoastaan kesäkuussa ensimmäiset MM-pisteensä haalinut Tampereen Motocrossin Jere Haavisto. Vesterinen ajoi erissä toiseksi ja kolmanneksi. Haavisto voitti molemmat erät.

- Ajoni ei ollut kotiradalla aivan sen tasoista, mitä odotin. Sijoitus oli kuitenkin hyvä.

- Ei ollut mitään varsinaista yksittäistä asiaa, minkä olisi pitänyt mennä paremmin. Huomasin kuitenkin, että tarvitsen vielä lisää voimaa. Kuntoakin saisi olla enemmän. Rata oli "jännällä" patilla, ja vaikea. Haavisto oli vahvempi, ja toisessa erässä myös Roni Kytönen.

Ensimmäisessä erässä Team Motopalvelun Vesterisen perässä kolmospaikan otti edeltävässä osakilpailussa uransa ensimmäisen erävoiton napannut Kouvolan MC:n Mauno Nieminen. Hän ei pystynyt osallistumaan toiseen erään vatsataudin takia. Kakkoserässä toiseksi Vesterisen edellä ajoi Kytönen, joka jäi ensimmäisessä erässä kaatumisen seurauksena kuudenneksi. Kytönen oli päivän kolmonen.

SM-sarjaa kauden kolmen ensimmäisen osakilpailun ajan johtanut Espoon Moottorikerhon Emil Silander keskeytti ensimmäisen erän tekniikkamurheisiin ja oli toisessa neljäs. Näin ollen Vesterinen kipusi 15 pisteen takamatkalta yhdeksän pisteen johtoon SM-sarjassa. Erävoitosta saa 25 pistettä. Jäljellä on vielä kaksi osakilpailua, eli neljä erää. Haavisto nousi SM-sarjassa kolmanneksi, vaikka hän jätti kauden toisen osakilpailun väliin MM-sarjan takia.

- Oli makeaa ajaa kotiradalla. Paikalla oli tavallista enemmän kavereitani ja tuttujani. Myös kannustus oli kovempaa kuin normaalisti. Erien tutustumiskierroksella sen huomasi, mutta erissä keskittymiseni oli kyllä kisaamisessa.

SM-kausi jatkuu Alavuden hiekkaradalla sunnuntaina 11. elokuuta. Sitä ennen Vesterinen osallistuu 125-kuutioisten pyörien EMX125-luokan EM-sarjan toiseksi viimeiseen osakilpailuun Belgian Lommelissa viikonloppuna 3.-4. elokuuta. Vesterinen on sarjassa 21:tena.