Vantaa kuittasi mestaruuden

Kuva
Jani Hovi
Hyvinkäällä ajettu motocrossin joukkueiden SM-kisa päättyi Vantaan Moottorikerhon mestaruusjuhliin. Joukkueessa ajoivat Harri Kullas, Aleksi Jukola ja Miro Sihvonen.

Päivän ensimmäisessä SM-erässä olivat mukana luokat 1 ja 3. 20 joukkuetta mahtui mukaan SM-taistoon, joten täydeltä puomilta startattiin. Ensimmäiseen tiukkaan vasempaan lähtösuoran päässä syntyi melkoinen kasa pyöristä ja kuljettajista. Joukkoa lähti vetämään Tampereen Jere Haavisto ja eroa muihin syntyi välittömästi. Toisena ajoi Vantaa1:n Miro Sihvonen, seuraavina Heinola1:n Sampo Rainio, Turku2:n Miro Lehto ja Orimattila1:n Valtteri Malin. Tässä järjestyksessä mentiin aina viimeiselle kierrokselle asti. Haavisto ajoi voittoon, mutta Sihvosen kisa päättyi polttoaineen loppumiseen aivan loppumetreillä. Sihvonen yritti vielä työntää pyörän maaliin, mutta matkaa oli liikaa, aika täyttyi ja voimatkin loppuivat. Näin toisena maaliin ehti Rainio, kolmas oli Malin, neljänneksi nousi Lohjan Teemu Makkonen ja viides oli Lehto.

Miro Sihvonen

Miro Sihvonen

Ensimmäisen erän jälkeen kisan johdossa oli Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkue. Toisena oli Tampere Motocross ja kolmantena Turun Moottorikerhon ykkösjoukkue.

Jere Haavisto

Jere Haavisto

- Lähtö onnistui hyvin ja pääsin reilusti kärkeen. Yhdessä vaiheessa ajorytmi oli vähän sekaisin, mutta sitten ajo alkoi taas sujua. Kierroksella ohitettavien kanssa oli kyllä paljon vaikeuksia, Haavisto kertoi erän jälkeen.

Orimattilan johdolla

Toisessa SM-erässä radalla olivat luokat 1 ja 2. Parhaan lähdön otti Orimattila1:n Juuso Matikainen, mutta kohta kärkeen nousi Lohjan Emil Silander perässään Vantaa1:n Harri Kullas. Neljäntenä ajoi Lohjan Joni Mäkelä ja viidentenä Orimattila1:n Mauno Nieminen. Viisi kierrosta Kullas haki erilaisia ajolinjoja, kunnes ohituspaikka löytyi. Silander ja Matikainen jatkoivat seuraavina, mutta neljänneksi oli noussut Tampereen Tomi Siro ja viidentenä ajoi Nieminen, kunnes kaatui ja menetti viitospaikkansa Mäkelälle. Neljän kärjessä ei tilanne tämän jälkeen enää muuttunut, mutta Nieminen ohitti Mäkelän ja nousi takaisin viidenneksi.

2 erä

Juuso Matikainen

Juuso Matikainen

Kun katsotaan tilannetta kahden erän jälkeen yksi suoritus vähennettynä, niin Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkue jatkoi kärkipaikalla. Vain neljän pisteen päässä tulivat tasapistein Vantaan Moottorikerhon ykkönen ja Lohjan Seudun Moottorikerho. Viimeinen erä oli siis todellakin ratkaisevassa roolissa mitaleita ajatellen. Tampere Motocross oli puolestaan pisteen päässä, joten näistä neljästä oli odotettavissa mitalikolmikko.

Emil Silander

Emil Silander

- En löytänyt alkuun oikein hyviä linjoja ja siinä meni muutama kierros ennen kuin pääsin Silanderista ohi. Tällaisessa joukkuekisassa on oltava myös tosi tarkkana, ettei tule turhia vahinkoja, koska joukossa on todella paljon kierroksella ohitettavia, Kullas sanaili.

Tiukka kisa pisteistä

Päivän viimeisessä SM-erässä ajoivat luokat 2 ja 3. Orimattila1:n Juuso Matikainen otti jälleen parhaan startin. Vantaa1:n Harri Kullas ajoi toisena perässään Lohjan Emil Silander, Tampereen Jere Haavisto ja Turku2:n Miro Lehto, joka joutui kuitenkin pian päästämään Vantaa1:n Miro Sihvosen ohitseen. Seuraavaksi Haavisto ohitti Silanderin ja nousi näin kolmanneksi. Sitten Kullas otti paikkansa kärjessä ja Haavisto jahtasi tosissaan Matikaista, eikä pitkään mennytkään kun Haavisto nousi kakkospaikalle. Myös Silander ohitti Matikaisen ja nousi kolmanneksi. Matikainen jatkoi neljäntenä ja Sihvonen viidentenä. Tämä oli myös maaliintulojärjestys ja sitten ruvettiin summaamaan pisteitä.

Harri Kullas

Harri Kullas

- Lähtö oli aika hyvä ja sitten katsoin rauhassa muutaman kierroksen kunnes pääsin kärkeen. Yritin siellä samalla katsoa missä Miro (Sihvonen) tulee, koska tiesin että pisteissä on tiukkaa. Nyt on vielä edessä viikon päästä joukkue MM ja sitten onkin kausi paketissa, Kullas selvitti.

Aleksi Jukola

Aleksi Jukola

Tiukka pistelaskenta osoitti, että Vantaa ja Orimattila päättyivät tasapisteisiin. Vantaan Moottorikerho otti lopulta Suomen mestaruuden kahden erävoiton turvin. Joukkueen muodostivat Harri Kullas, Aleksi Jukola ja Miro Sihvonen. SM-hopealle ajoi Orimattilan Moottorikerho joukkueella Juuso Matikainen, Valtteri Malin, ja Mauno Nieminen. Tampere Motocross kuittasi SM-pronssin kolmikolla Jere Haavisto, Kasper Kangasniemi ja Tomi Siro.

Kaikki tulokset

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : Su, 09/19/2021 - 20:09

Onnittelut kaikille! Hienoa, että tuli näin tasaväkinen kisa! 👍😎👏👏

Kieli
suomi