Uusi ”kevyempi” harrastekilpailumalli

Suomen Moottoriliitto lanseerasi tänään uuden Racing For Fun –harrastekilpailumallin, joka mahdollistaa kerhojen ”harrastekilpailujen” järjestämistä.

Suomen Moottoriliiton lajipäivillä lokakuussa kerrottiin tulevasta Racing For Fun (RFF) –kilpailumallista, joka tulisi mahdollistamaan harrastekilpailujen järjestämisen. SML lanseerasikin virallisesti tänään uuden mallin ja vaikka lopullisia yksityiskohtia ei vielä olekaan saatavilla, vaikuttaa malli toimivalta harrastekilpailujen järjestämiseen.

Harrastekilpailujen järjestämisestä tulee kerhoille halvempaa, sillä kyseiset kilpailut eivät edellytä SML:n kilpailulupaa. Uudessa mallissa kerhot määrittelevät myös vakuutusvaatimukset ja niissä voidaan hyödyntää SML:n lisenssin vakuutusta, mutta harrastaja voi käyttää kyseisissä kilpailuissa myös muita vakuutuksia. Lisäksi Racing For Fun –kilpailuissa ei ole muutenkin samanlaisia vaatimuksia järjestelyiden osalta, kuin normaaleissa kilpailuissa.

SML julkaisee tarkemmat yksityiskohdat lähiaikoina, kun asiat saadaan viimeisteltyä vakuutusyhtiön kanssa. Tällä hetkellä julkaistujen tietojen perusteella uusi Racing For Fun –formaatti tulee olemaan juuri sellainen, jota monet ovat kaivanneet.

Alla Suomen Moottoriliiton tiedote asiasta:

 

Suomen Moottoriliitto Ry (SML) lanseeraa uuden Racing For Fun (RFF) harrastekilpailumallin. RFF-harrastekilpailumallin myötä RFF-rekisteröidyillä kerhoilla on mahdollisuus järjestää harrastekilpailuja, esimerkiksi usean kerhon jäsenten välisiä kilpailuja.

RFF -harrastekilpailumalli asettuu SML:n kilpailukategoriassa kerhon jäsenten välisen kilpailun ja kansallisen kilpailun välimaastoon.

Harrastetoiminnan järjestämisestä kiinnostuneet jäsenkerhot voivat ilmoittautua SML:n RFF-kerhoksi, jonka jälkeen kerholla on mahdollisuus järjestää RFF-harrastekilpailuita. RFF-harrastekilpailun järjestäminen ei edellytä SML:n kilpailulupaa, Ilmoituslomake avataan SML:n verkkosivuille.

RFF-konseptissa jäsenkerho vastaisi kaikista järjestelyistä ja vastuista sekä määrittelisi vakuutusvaatimukset. SML:n lisenssin vakuutusta voi hyödyntää RFF-toiminnassa, mutta lähtökohtaisesti harrastaja voisi myös itse päättää, mitä vakuutusta käyttää RFF -harrastetoiminnassa. SML julkaisee RFF:n tarkemmat yksityiskohdat ja SML:n tarjoamat vaihtoehdot heti, kun vakuutusyhtiön kanssa on saatu asia viimeisteltyä.

Kommentit

Lähettänyt laine jukka : To, 12/19/2019 - 20:42

No tulipa nyt kiire esittää laupiasta samarialaista. Miten musta tuntuu useammankin alan aktiivin silmin katsoen, että juna meni jo!

Kieli
suomi