Trialin PM:stä kaksi mitalia

Teksti
Kuva
Sari Kiuru
Suomi saavutti tänään trialin pohjoismaiden mestaruuskilpailusta junioreiden PM-hopeaa sekä eliittiluokan PM-pronssia.

Suomalaisten PM-mittelöt jatkuivat menestyksekkäästi Ruotsin Alessa. Kahdelle henkilökohtaiselle PM-mitalille saatiin jatkoa, kun Suomen nuoret nappasivat junioriluokan PM-hopeaa ja eliittiluokan kuljettajat PM-pronssia. Suomen veteraanijoukkue sijoittui neljänneksi.

Suomen nuorten joukkueessa kisasivat eilen henkilökohtaisen PM-pronssin kuitannut Espoon Moottorikerhon Niko Nurmio, MP-taidon Mikko von Plato sekä Hämeen Moottorikerhon Samuel Jääskeläinen ja Leevi Seppälä.

– Hienoa oli tänäänkin ja jaksot olivat helpommat kuin eilen. Satutin hieman nilkkaani ekalla kierroksella, mutta se ei liikaa haitannut, vaan sain ajettua hienosti kisan läpi. Kaikilla oli hyvä ajopäivä ja joukkueella hyvä tsemppi, von Plato kertoili kisan jälkeen.

Eliitti-luokan joukkueessa kisasivat Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen, MP-taidon Leevi Lindqvist ja Tervakosken Moottorikerhon Leevi Paajanen.

– Hyvin meni kisa. Leevi sautti toisella kierroksella vähän nilkkaansa. Jaksot oli hieman helpotettu eiliseltä ja kuskit ajoivat ihan hyvin kokonaisuutena, Myöhänen kiteytti.

Myös Suomen veteraanit saivat onnistuneita hetkiä, vaikka välillä kuljettajilla oli haasteita liukkailla jaksoilla.

– Yleisesti koko Suomen joukkue on tyytyväinen kisajärjestelyihin ja ilmat suosivat, kun sateet sijoittuivat yöaikaan. Yleinen ajatus on, että oli todella onnistunut kisaviikonloppu kaikin puolin, kun saatiin kaksi vielä tänään kaksi joukkuetta kolmesta mitaleille, totesi veteraani-luokan joukkueenjohtaja Janne Nylund.

Pohjoismaiden mestariksi sekä eliitti-, juniori- että naisten luokassa ajoi Norja. Ruotsi vei mestaruuden veteraaniluokassa.

Kilpailun tulokset