Tomac pistejohtoon

Eli Tomac nousi pistekärkeen.
Kuva
Jani Hovi
Eli Tomac voitti viime yönä Monster Energy Supercross-sarjan Tampan osakilpailun ja nousi sarjan pistejohtoon.

Amerikan SX-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu kaasuteltiin viime yönä Floridassa. 450-kuutioisten lisäksi radalla nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös 250-kuutioisten itärannikon kuljettajat, kun heidän kautensa pyörähti käyntiin.

450-kuutioisissa kisan voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Eli Tomac sai hyvän startin ja nousi nopeasti tiimikaverinsa Adam Cianciarulon perään kakkoseksi. Kun finaali läheni puolta väliä, ohitti Tomac Cianciarulon ja nousi kärkeen. Tomac ajoikin nopeasti muutaman sekunnin johdon itselleen hallitsi kisaan sen toisen puoliskon ajan, ottaen lopulta voiton seitsemän sekunnin turvin. Cianciarulo oli matkalla kakkoseksi, mutta kaatui kun kisaa oli jäljellä seitsemän minuuttia, pudoten sijalle 10. Maalissa Cianciarulo oli kahdeksas. Cooper Webb oli startin jälkeen viidentenä ja nousi kisan aikana toiseksi. Kerran finaalin aikana kaatunutkin Ken Roczen oli toinen. Justin Barcia nousi aivan finaalin lopussa neljänneksi ja Justin Hill oli viides.

Sarjan yhteispisteissä Tomac nousi nyt kärkeen neljän pisteen turvin ennen Roczenia. Webb on kolmantena ja 11 pistettä Tomacin takana.

250-kuutioisissa Shane McElrath hallitsi kilpailua ja ajoi voittoon ennen viime vuoden mestaria Chase Sextonia ja Jeremy Martinia. Garrett Marchbanks oli neljäs ja Jordon Smith viides.

 

TULOKSET:

 

450SX

 1. Eli Tomac
 2. Cooper Webb
 3. Ken Roczen
 4. Justin Barcia
 5. Justin Hill 
 6. Dean Wilson
 7. Malcom Stewart
 8. Adam Cianciarulo
 9. Justin Brayton
 10. Jason Anderson

 

250SX

 1. Shane McElrath
 2. Chase Sexton
 3. Jeremy Martin
 4. Garrett Marchbanks
 5. Jordon Smith
 6. RJ Hampshire
 7. Kyle Peters
 8. Joey Crown
 9. James Decotis
 10. Jo Shimoda