Tomac jatkoi voittojen tiellä

Eli Tomac voitti Salt Lake Cityn ensimmäisen kilpailun.
Kuva
Kawasaki
Eli Tomac otti voiton Salt Lake Cityssä, kun Monster Energy Supercross-sarja palasi pitkältä tauolta.

Amerikan supercross-sarja palasi 85 päivän mittaiselta, koronavirusepidemian aiheuttamalta tauolta tänään Utahissa. Salt Lake Cityssä keskellä päivää ajetussa kilpailussa lämpötilat nousivat korkealle ja myös Salt Lake Cityyn levinneet mellakat loivat oman erikoisen tunnelman kilpailuun. Mutta erikoisimman tunnelman luonnollisesti loi se tilanne, että kilpailu vietiin läpi täysin tyhjille katsomoille.

450-kuutioisten luokan finaalin startti meni Blake Baggettin nimiin, ennen Adam Cianciaruloa, Justin Braytonia, Eli Tomacia, Vince Friesea, Cooper Webbia ja Ken Roczenia. Cianciarulon kisa päättyi valitettavasti toisella kierroksella, kun hän kaatui ja jäi radan pintaan. Neljännellä kierroksella Tomac teki virheen ja Webb sekä Roczen ohittivat hänet. Pari kierrosta myöhemmin virheen teki puolestaan Roczen, joka menetti paikkansa Tomacille. Finaalin lähestyessä puolta väliä, Tomacin meno parani ja hän nousi toiseksi. Parissa kierroksessa Kawasaki-kuljettaja otti Baggettin etumatkan kiinni ja nousi saman tien kärkeen. Hetken kuluttua myös Webb ja Roczen ohittavat Baggettin. Kärkikolmikko piti finaalin toisen puoliskon aikana paikkansa ja Tomac ajoi neljän sekunnin erolla voittoon ennen Webbia. Roczen oli kolmas ja Jason Anderson nousi lopussa neljänneksi. Zach Osborne oli viides. Sarjapisteissä Tomac kasvatti johtonsa nyt kahdeksaan pisteeseen ennen Roczenia.

250-kuutioisten itärannikon finaalin startin otti nimiinsä Shane McElrath, saaden peräänsä sarjan kärjessä olevan Chase Sextonin. Jeremy Martin oli lähdön jälkeen kolmantena. Finaali ei yltänyt suurten klassikoiden joukkoon, sillä McElrath johti finaalia lähdöstä maaliin. Sexton ajoi kakkossijalla koko finaalin ja johtaa sarjaa nyt seitsemän pisteen erolla McElrathiin. Garreth Marchbanks ohitti Martinin ja oli kolmas. Martin oli neljäs ja Pierce Brown viides. Brown tekikin finaalista mielenkiintoista seurattavaa, sillä hän kaatui ensimmäisellä kierroksella, mutta teki mahtavan nousun.

Sarja jatkuu keskiviikkona samalla Rice-Eccels -stadionilla.