Todella tasainen tilanne ennen viimeistä erää

Miro Sihvonen voitti toisen SM-erän.
Kuva
Jani Hovi
Vantaalla on edessä todella mielenkiintoinen päätöserä, jossa joukkuemestaruuteen on hyvät mahdollisuudet usealla joukkueella.

Toisessa erässä Vantaalla radalla nähtiin 1- ja 3-luokkien kuljettajat. Erän startti meni Lohjan Teemu Makkosen nimiin, mutta Vantaan Miro Sihvonen nousi nopeasti kärkeen. Sihvonen teki pienen virheen toisen kierroksen alussa ja Heinolan Sampo Rainio nousi puolestaan kärkeen. Sihvonen ajoi muutaman kierroksen jälkeen Rainion kiinni ja karkasikin erävoittoon. Rainio oli toinen ja Orimattilan Mauno Nieminen nousi kolmanneksi. Turun Aaro Menna oli neljäs, ennen Heinolan Eliel Lehtistä.

Tiukka tilanne

OriMK pitää yhä johtopaikkaa hallussaan. Niemisen lisäksi joukkuetta toisessa erässä edusti Nestori Tolvanen, joka ajoi hyvän erän ja oli 10. Tämä tarkoittaa sitä, että Orimattilalla 20 pistettä kasassa ennen viimeistä erää. Joukkuetta siinä edustavat Juuso Matikainen ja Tolvanen. Jos Matikainen onnistuu erässä hyvin, on Orimattila lähellä mestaruutta.

TMK on pisteissä toisena, vain pisteen päässä Orimattilasta. TMK:n "hankaluus" on se, että joukkue on ollut todella tasainen ja heillä on kaksi kuudetta sijaa huonoimpina suorituksina. Tämä tarkoittaa sitä, että viimeisessä erässä ajavien Miro Varjosen ja Hermanni Koskisen täytyy onnistua molempien todella hyvin, jotta yksi kuudes sija putoaa TMK:n pisteisstä poissa.

VMK on kilpailussa tällä hetkellä kolmantena ja heillä on kasassa 29 pistettä. Joukkueen huonoin sija on tällä hetkellä Aleksi Jukolan 11. sija ensimmäisessä erässä. Viimeisessä erässä Vantaata edustavat Sihvonen ja Jukola. Käytännössä Sihvosen pitää pystyä voittamaan viimeinen erä ja Jukolan olemaan viiden parhaan joukossa, jotta Vantaalla olisi mahdollisuudet mestaruuteen.

HeMK:n Miro Niemi ei saanut tulosta ensimmäisestä erästä ja sen vuoksi Heinola on tällä hetkellä kaukana kärjestä. Mutta Rainion neljä pistettä ja Lehtisen toisen erän viiden pisteen johdosta kaikki on mahdollista. Joukkueella on kasassa nyt yhdeksän pistettä, kolmen erä sijan jälkeen. Mikäli Lehtinen ja Niemi ajavat molemmat kuuden parhaan joukkoon, on Heinola lähellä mestaruutta.