Tamminen Suomen mestariksi

Mika Tamminen varmisti E3-luokan Suomen mestaruuden.
Kuva
Jani Hovi
Mika Tamminen varmisti käytönnössä enduron E3-luokan Suomen mestaruuden tänään Heinolassa. Roni Kytönen oli puolestaan SM-kilpailun yleiskisan nopein.

Enduron SM-sarjan kauden kolmanneksi viimeinen SM-päivä ajettiin tänään Heinolassa. EM-kilpailun yhteydessä ajetussa kilpailussa kierrettiin kolmen maastokokeen mittaista kierrosta kolmeen kertaa ja päivän päätteeksi voittajille kertyi reilun tunnin verran ajoaikaa. Päivä Heinolassa vietiin läpi varsin vaihtelissa olosuhteissa, sillä välillä aurinko tervehti kuljettajia ja välillä taas taivas aukesi ja vettä tuli lähes kaatamalla. 

SM-sarjassa tänään saatiin myös uusi mestari, kun Mika Tamminen kaasutteli Enduro3-luokan voittoon yli neljän minuutin erolla ennen Mika Karmaa. Elary Talu oli luokan kolmas. Kun Aleksi Jukola ei pysty ajamaan myöskään huomenna, varmista Tamminen samalla käytännössä luokan Suomen mestaruuden.

Monta vuotta olen mestaruuttu yrittänyt ja nyt se viimein tuli, joten hyvältä tuntuu. Harmittavaa tietysti on se, että Jukolan Aleksi loukkaantui ja mestaruus tuli nyt tällä tavalla. Ajo sujui tänään hyvin ja oli ihan mukavaa, Tamminen kertoi maalissa.

SM-luokkien yleiskilpailun voittoon ajoi Roni Kytönen. Samalla Kytönen otti Enduro1-luokan voiton. EM-kilpailun puolella Kytönen voitti luokkansa ja oli yleiskilpailun kakkonen.

Tasaista suorittamista oli koko päivä. Kerran kaaduin toisella kierroksella, mutta muuten ei ollut mitään ongelmia. Tuolla kierroksen kakkospätkällä hävisin aina EM-luokan yleiskilpailun puolelle Jed Etchellsille ja sitä pätkää täytyy mennä nyt illalla kävelemään, Kytönen kertoi.

Kytönen

Enduro1-luokan SM-kilpailussa Antti Hänninen ajoi toiseksi ja Pyry Juupaluoma kakkoseksi.

Enduro2-luokan SM-kilpailussa voitosta käytiin kova taistelu Eemil Pohjola ja Eero Remeksen välillä. Remes johti luokkaa kahden sekunnin erolla ennen viimeistä pätkää, mutta Pohjola kiristi lopussa ja ajoi viimeiselle pätkälle 10 sekunnin pohja-ajan. Näin ollen luokkavoitto meni Pohjolalle, joka otti samalla myös SM-luokkien yleiskilpailun kakkossijan ja EM-luokkansa voiton.

Välillä ajo kulki ihan hyvin, mutta kakkospätkällä vähän tökki. Yleensä tuollainen liukas kivikko sopii minulle hyvin, mutta nyt ei se oikein sujunut, Pohjola kertoi.

Pohjola

Enduro2-luokassa Pohjolan ja Remeksen jälkeen kolmanneksi kaasutteli Lari Jukola.

SM-luokan yleiskilpailu:

1. Roni Kytönen
2. Eemil Pohjola
3. Eero Remes
4. Antti Hänninen
5. Mika Tamminen
6. Pyry Juupaluoma
7. Lari Jukola
8. Hugo Svärd
9. Roni Salin
10. Henry Olenius

Tuloksia päivitetty 19:27

Raportti EM-luokista hetken kuluttua.

Kommentit

Lähettänyt Petri Pohjamo : Pe, 09/06/2019 - 18:53

Kolme piikkiä top 10!! Hienosti ajettu pojat💪

Kyllä tuolla savukonellakin vielä pärjää hienosti.

Language
suomi