Taistelu jatkuu

MX1-luokan ensimmäisen erän startti.
Kuva
Jani Hovi
Porissa on ensimmäiset erät ajettu ja taistelu MX1- ja MX2-luokkien mestaruuksista jatkuu.

MXC/A-luokka avasi päivän kilpailut. Erän voitto meni tuttuun tyyliin Kasimir Hinderssonille. Toiseksi ajoi Nico Stenberg ja kolmanneksi Kaapo Kalatie. Stenberg varmisti toisella sijallaan samalla SM-hopean.

Tiukkaa taistelua

MX2-luokan ensimmäisen erän startin otti nimiinsä Matias Vesterinen, ennen Aleksi Kurvista, Mauno Niemistä, Kimi Koskista ja  Emil Silanderia.

Parin ensimmäisen kierroksen aikana Vesterinen repi kahden sekunnin kaulan takana tuleviin. Silander nousi neljänneksi kolmannella kierroksella ja samaan aikaan Kurvinen ajoi Vesterisen etumatkan kiinni. Viidennellä kierroksella tapahtui, kun Vesterinen putosi kolmanneksi Kurvisen ja Niemisen taakse.

Kuudennella kierroksella Kurvinen kaatui ja putosi Niemisen taakse toiseksi, mutta myös Silander kaatui takalenkillä ja putosi kuudenneksi. Järjestys kuuden kierroksen jälkeen  oli Nieminen, Kurvinen, Vesterinen, Koskinen, Priit Rätsep ja Silander. 

Rätsep piti vauhtia yllä ja parin kierroksen kuluttua jo toiseksi, kärkeen nousseen Kurvisen kantaan. Pian Rätsep nousi kärkeen ja jätti Kurvisen, Niemisen ja Koskisen taistelemaan keskenään. Vesterinen oli jäänyt tuosta nipusta ja takaa tuleva Silander saavutti häntä.

Kun lähdettiin kahdelle viimeiselle kierrokselle, oli Rätsepin johto selvä. Nieminen tuli toisena ja Koskinen kolmantena. Kurvinen näytti väsähtäneen ja putosi vauhdista. Vesterinen ja hänet tavoittanut Silander ajoivat  Kurvisen kiinni.

Rätsep ajoi erävoittoon, Niemisen ajettua toiseksi ja Koskisen kolmanneksi. Kurvinen oli neljäs. Silander painoi väkisin pari kurvia ennen maalia Vesterisen ohi ja kasvatti näin ollen pistejohdon ennen viimeistä erää kolmeen pisteeseen.

Kullas voittoon

MX1-luokan startin otti nimiinsä Roni Salin, ennen Harri Kullasta, Sami Aaltosta, Karel Kutsaria ja Juuso Matikaista. 

Ensimmäisen kierroksen takalenkillä kuitenkin tapahtui, kun Kutsar kaatui ja jäi letkan hännille. Kullas nousi samalla kärkeen. Parin kierroksen jälkeen Matikainen nousi toiseksi, perässään Indrek Mägi, Santtu Tiainen ja Salin. Aaltonen putosi kärkitaistosta kaaduttuaan.

Seitsemän ajetun kierroksen jälkeen Kullaksen johto Matikaiseen oli 23 sekuntia. Aivan Matikaisen takalokasuojassa oli kiinni Mägi, Tiaisen seuratessa parin sekunnin päässä. Kutsar oli noussut kuudenneksi.

Mägi putosi vähitellen Matikaisen vauhdista, mutta Tiainen puolestaan nousi Matikaisen tuntumaan. Kutsar oli noussut viidenneksi ja kun kaksi viimeistä kierrosta oli ajamatta, tavoitti hän Mägi. 

Viimeisen kierroksen alussa Kullas kävi tankkaamassa, mutta säilytti silti selvän johdon ja ajoi maaliin ykkösenä. Matikainen oli kakkonen, Tiainen kolmas. Mägi oli neljäs ja Kutsar viides. Nöin ollen Matikaisen johto ennen viimeistä erää on kahdeksan pistettä.