Svärd Funbiken tiimiin

Hugo Svärd nähdään Fanticin väreissä myös tällä kaudella.
Kuva
Jani Hovi
Hugo Svärd jatkaa alkavalla kaudella Fanticin ohjaimissa merkin maahantuojan Funbiken tukemana.

Hugo Svärdin sopimus italialaisen Marco D’ Arpa Fantic -tiimin kanssa päättyi viime vuoden päätteeksi. Svärd halusi jatkaa Fanticin ohjaimissa MM-sarjassa ensi kaudella, mutta valitettavasti sopivaa paikkaa ei löytynyt. Fanticin Suomen maahantuoja Funbike Oy on ollut tukemassa Svärdiä jo viime kaudella ja heillä oli vahva halu auttaa nuorta kuljettajaa myös tällä kaudella.

- Mietimme yhdessä, miten Hugon ura saadaan jatkumaan. Sen pohjalta päätimme perustaa uuden Funbike Fantic Racing Teamin, jota Fanticin tehdas on jo lupautunut auttamaan oman teknisen osaamisensa kautta. Tehdas oli todella iloinen siitä, että pystymme tätä kautta auttamaan Hugoa jatkamaan uraansa, Funbiken yrittäjä Marko Kokko kertoo.

Alkavalla kaudella Svärd ajaa Fanticin uudella 250-kuutioisella, nelitahtisella pyörällä. Svärdin päätähtäin on SM-sarjassa, mutta kalenteriin mahtuvat myös Viron ja Ruotsin MM-osakilpailut. Muiden kilpailujen osalta kalenteri on vielä avoin, mutta tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan Svärd nähdään myös muissa kilpailuissa mukana. Ajamisen ohella Svärd työskentelee jatkossa Funbike Oy:n palveluksessa Fanticin mopojen, moottoripyörien ja sähköpyörien parissa.

- Funbiken tiimissä olisi vielä vapaana paikka lupaavalle 125-kuutioisen pyörän kuljettajalle, mutta toistaiseksi sopivaa kuljettajaa ei ole löytynyt, vihjaa Kokko.