Supercross palaa kisatauolta

Kuva
Simon Cudby
Monster Energy Supercross-sarjan paluu on vahvistettu nyt virallisesti.

Maaliskuun 7. päivä, koronavirusepidemian takia tauolla joutunut Monster Energy Supercross-sarja tekee paluun toukokuun 31. päivä. Sarjan kaikki seitsemän jäljellä olevaa osakilpailua ajetaan kolmen viikon aikana Salt Lake Cityssa, Utahissa. Kisapäivinä toimivat sunnuntait ja keskiviikot, eli kuljettajille on luvassa tiivis rupeama. Kauden viimeinen kilpailu ajetaan kesäkuun 21. päivä.

Kilpailut tullaan viemään läpi tarkassa valvonnassa ja terveysviranomaisten määräyksiä noudattaen. Luonnollisesti yleisöä ei tapahtumiin lasketa ja myös kuljettajien määrää on rajoitettu. 450-kuutioisten luokassa kilpailuun mukaan pääsee 40 kuljettajaa, perustuen tämän hetkiseen pistetilanteeseen ja heidän aiempiin näyttöihin. Sama sääntö pätee myös 250-kuutioisten luokkaan. Kilpailussa molemmat luokat tulevat ajamaan kaksi alkuerää ja LCQ-erän, ennen finaalia. 250-kuutioisten luokassa itärannikon kuljettajilla on jäljellä viisi kilpailua ja länsirannikon kuljettajilla kolme kilpailua. Kauden viimeinen kilpailu on 250-kuutioisten osalta molempien rannikkojen yhteiskilpailu, jonka jälkeen kruunataan mestarit.

Kilpailut tullaan televisioimaan normaaliin tapaan, eli Euroopassa ne näkyvät Supercross Video Pass -palvelun kautta suorina lähetyksinä.