Suomi viides speedwayjoukkueiden MM-semifinaalissa

Kuva
Jani Hovi
Suomi karsiutui valitettavasti joukkueiden MM-finaalista perjantai-iltana ajetussa semifinaalissa.

Speedwayn joukkueiden MM-semifinaaleista ensimmäinen ajettiin perjantaina illalla Latvian Daugavpilsissä. Suomen joukkue oli mukana kokoonpanolla Timo Lahti, Tero Aarnio ja Timi Salonen.

Suomen alku sujui alavireisesti; joukkueen kahden erän jälkeen pisteitä oli kasassa vain neljä. Haastattelussa Timo Lahti sanoi, että aiemman ratakokemuksen mukaiset säädöt eivät enää riittäneet. Erässä 10 säädöt ja vauhti saatiin kohdalleen ja Lahti ja Aarnio ottivat kaksoisvoiton Sloveniasta. Pisteitä kertyi 7. Erässä 14 vastassa oli Tanska, jota oli etukäteen veikattu toiseksi suoraan finaaliin menijäksi. Timo Lahti pystyi kuitenkin murtautumaan tanskalaisten väliin ja sai kolme pistettä. Tsekki oli vastassa erässä 17, jossa Suomi otti toisen kaksoisvoittonsa. Sen sijaan erässä 19 Suomi koki takaiskun, kun Tero Aarnio aavisti startissa kahdesti ja hylättiin erästä. Timo Lahti onnistui kuitenkin nappaamaan puolalaisten välistä kolme pistettä.

Suomen kokonaispistesaalis oli 24 ja sijoitus viides. Puola ja Ruotsi menivät suoraan finaaliin. Kolmannesta finaalipaikasta taistelivat alkuerissä tasapisteisiin päätyneet Tanska ja USA. Erän voitti Tanska. USA keräsi neljä pistettä enemmän kuin Suomi. Toinen semifinaali ajetaan huomenna. Siinä mukana ovat Italia, Australia, Ukraina, Venäjän joukkue, Saksa ja Ranska.

MM-finaali ajetaan Isossa-Britanniassa Manchesterissa 16.-17. lokakuuta.