Suomi neljäs maaradan MM-finaalissa

Kuva
Jani Hovi
Suomi onnistui hienosti maaradan MM-finaalissa, mitalin jäädessä vain yhden sijan päähän.

Maaradan joukkueiden MM-finaali ajettiin sunnuntaina Hollannin Rodenissa. Seitsemän maata olivat mukana taistelemassa MM-mitaleista. Suomi lähti kilpailuun joukkueella, jossa ajoivat Tero Aarnio, Henri Ahlbom, Jesse Mustonen sekä Topi Mustonen.

Suomi sai avauserässä vastaan yhden ennakkosuosikeista, Saksan. Erä päättyi saksalaisten kolmoisvoittoon, joten Suomelle avauserästä kolme pistettä. Toisessa erässään Suomi onnistui voittamaan Tanskan lukemin 10-5. Erän voittoon ja viiteen pisteeseen ajoi Aarnio, Jesse Mustosen ollessa maalissa kolmas ja Ahlbom neljäs. Kolmannessa erässä Suomi peittosi Tsekin pistein 8-7. Tsekin Hynek Stichauer ajoi erän voittoon ennen Ahlbomia ja Mustosta. Aarnio oli maalissa viidentenä. Myös neljäs erä päättyi Suomen 8-7 voittoon tällä kertaa Iso-Britanniaa vastaan. Ahlbom ajoi upeasti erävoittoon jättäen henkilökohtaisessa MM-sarjassa hopealle ajaneen Chris Harrisin taakseen. Aarnio oli maalissa kolmantena napaten kolme pistettä. Topi Mustonen ajoi ensimmäisen eränsä jääden viimeiseksi ja pisteittä.

Suomi jatkoi vahvoja otteitaan myös viidennessä erässään, kukistaen Ranskan lukemin 9-6. Ahlbom ajoi toiseen peräkkäiseen erävoittoon, Jesse Mustosen seuratessa maaliin toisena. Aarnio hylättiin erästä, koska ei ehtinyt aikarajassa lähtöritsoille. Viimeiseen erään lähdettäessä Suomi oli tiukasti mukana mitali kamppailussa. Vastaansa Suomi sai isäntämaa Hollannin. Erä päättyi Hollannin 9-6 voittoon. Aarnio oli maalissa kolmantena, ennen Jesse ja Topi Mustosta.

Alkuerien jälkeen Suomella oli kasassa 44 pistettä, joka tarkoitti että joukkue ratkaisisi pronssin kohtalon erässä Iso-Britanniaa vastaan. Suomi taipui erässä kuitenkin 9-6 tappioon, Harrisin ja Wajtknechtin ajaessa kaksoisvoittoon ennen Jesse Mustosta, Ahlbomia ja Aarniota. Näin ollen Suomi sijoittui kilpailussa hienosti neljänneksi.

Kilpailun voittoon ja MM-kultaan ajoi kotiyleisön riemuksi Hollanti, joka kohtasi finaalissa Saksan. Hollanti vei finaalin nimiinsä pistein 9-6. Erän voittoon ajoi Hollannin Romano Hummel, joka voitti kaikki ajamansa erät kilpailussa. Saksan Martin Smolinski oli maalissa toisena ennen Dave Meijerinkia, Erik Rissiä, Mika Meijeria ja Jörg Tebbeä.

Tulokset:

1. Hollanti 64+9: Romano Hummel 30+5, Dave Meijerink 17+3, Jannick de Jong 7, Mika Meijer 10+1
  2. Saksa 57+6: Martin Smolinski 18+4, Erik Riss 29+2, Jörg Tebbe 9+0, Stephan Katt 1
  3. Iso-Britannia 49+9: Chris Harris 25+5, Andrew Appleton 12+0, Zach Wajtknecht 12+4
  4. Suomi 44+6: Tero Aarnio 14+1, Henri Ahlbom 16+2, Jesse Mustonen 13+3, Topi Mustonen 1
  5. Tsekki 36: Josef Franc 13, Hynek Stichauer 18, Jan Macek 5
  6. Tanska 35: Kenneth Kruse Hansen 0, Jacob Bukhave 23, Tobias Thomsen 12, Morten Qvistgaard 0
  7. Ranska 29: Gaétan Stella 3, Mathias Trésarrieu 10, Jordan Dubernard 8, Steven Labouyrie 8