Suomi edelleen toisena junioreissa

Teksti
Kuva
FIM
Suomi edelleen toisena junioreissa

Sixin toinen kilpailupäivä ajettiin samalla reitillä kuin eilenkin. Iso Britannia aloitti vahvasti ja alkoi heiluttaa tahtipuikkoa heti ensimmäisestä maastokokeesta lähtien. Joukkue ei sortunut virheisiin, vaan oli lähes puolitoista minuuttia nopeampi kuin toiseksi parhaasta suorituksesta vastannut Italia. Päivän kolmas oli eilisen jälkeen johtanut Espanja, joka hävisi Italialle lähes puoli minuuttia.

Iso-Britannian vahva suoritus nosti sen kahden päivän jälkeen trophyn johtoon ennen Italiaa ja Espanjaa, joilla on toisiinsa eroa vain viisi sekuntia

Suomen nelikko teki tasaista työtä koko päivän ja paransi eilisestä yhden sijan nousemalla jo päivän toisella maastokokeella Belgian ohi kahdeksanneksi. Suomen edellä seitsemäntenä oleva Australia on vajaa kahdeksan minuuttia Suomen edellä.

- Eilinen päivä oli minulle tosi hyvä, mutta tänään pätkät olivat jo ihan räjähtäneitä. Oli paljon pölytomua ja tosi vaikeaa. En saanut sellaista eilisen kaltaista tatsia päälle ja sitten tuli vielä kaaduttuakin, niin siinäkin hukkui vähän aikaa. Oli sellaista tasaista suorittamista. Ei hirveän hyvin, mutta ei hirveän huonostikaan. Ei kuitenkaan kovin hyvä päivä. Huomenna ollaan onneksi uudella reitillä, niin vaihtuvat ainakin maisemat. Siirtymät ovat kyllä pitkiä ja aika tylsiä. On pääasiassa sellaista patille kulunutta kärrypolkua. Joukkueella on kaikki hyvin, kenelläkään ei ole ollut mitään isompia murheita, kertoi Pyry Juupaluoma.

Suomen juniorit jatkavat toisena

Junioreissa Italia otti myös toisen päivän voiton, mutta selkeästi pienemmällä erolla kuin eilen. Suomi antoi hyvän vastauksen ja ajoi välillä jo Italiaa kiinnikin, mutta päivän päätteeksi ero kasvoi kuitenkin kymmenisen sekuntia ja on kahden päivän jälkeen minuutin ja 43 sekuntia. Ero kolmantena jatkavaan Iso-Britanniaan venähti jo kuitenkin lähes kahteen ja puoleen minuuttiin.

- Fiilikset ovat hyvät ja etenkin joukkueena olemme ihan hyvissä asemissa. Henkilökohtaisestikin tämä toinen päivä oli eilistä parempi. Lähtöpaikkakin oli nyt parempi, niin kyllä siinä vain on iso ero. Huomenna tulevat uudet pätkätkin, niin jospa pystyisimme kaventamaan tuota eroa Italiaan. Kyllä meillä siihen kaikki mahdollisuudet on, eihän tänne muuten olisi kannattanut tullakaan. Ei Italia meitä kovempaa aja, he hyötyivät vain eilen niin paljon lähtöpaikastaan, että siinä hävisimme niin paljon enemmän. Joukkue on kunnossa ja pyörät ovat kunnossa. Jokainen paransi tänäänkin tulostaan eilisestä. Oli ihan hyvä päivä, Roni Kytönen jutusteli matkalla tutustumaan huomisiin maastokokeisiin.

Huominen päivä vie kilpailijat uusiin maisemiin kun reitti suuntautuu kauas etelään. Päivä on huomenna matkallisesti lähes saman mittainen, mutta ajallisesti vajaan tunnin lyhyempi.