Suomalaisille jäi parannettavaa

Teksti
Brad Freeman vei MM-avauksen nimiinsä.
Jani Hovi
Enduron MM-sarja käynnistyi ilman suurempia yllätyksiä. Kauden ensimmäisen kisan selvitti nopeimmin Brad Freeman.

Tänä vuonna enduron MM-sarja käynnistyi Italiasta, jossa kisapaikkana oli San Remon kyljessä sijaitseva Arma di Taggia. Yleiskisan kärkipaikan otti haltuunsa jo ensimmäisellä maastokokeella Brad Freeman. Kisa oli tiukkaa kahden ensimmäisen kierroksen ajan, vaikka Freeman johtikin koko ajan. Ratkaisu syntyi kolmannen kierroksen crossitestillä, jossa Freeman karkasi lopullisesti muilta ja ajoi selkeään voittoon. Hän voitti samalla luonnollisesti myös E3-luokan.

- Voitto tuntuu todella erityiseltä. Viime vuosi oli tosi pitkä, joten oli vähän paineita tänään. Hieno tehdä paluu kärkeen ja voittaa kauden ensimmäinen päivä. Yritän toistaa saman huomenna, kertoi Freeman

Kakkossijasta käytiin tiukkaa taistelua Steve Holcomben ja Andrea Veronan välillä. Kakkossija vaihtui useaan kertaan, mutta lopulta Verona osoittautui vajaat neljä sekuntia kilpakumppaniaan nopeammaksi.

- Ajoin melko hyvin koko päivän ja olen tyytyväinen. Kolmannella kierroksella tein crossitestillä virheen. Uusi pyörä tuntuu hyvältä ja oli mukava ottaa ensimmäinen voitto 350-kuutioisella. Huomenna yritän parantaa yhden sijan yleiskilpailussa, Verona totesi.

Steve Holcombe oli kolmanteen sijaankin tyytyväinen ja tähtäsi positiivisin mielin jo sunnuntaille.

- Oli ihan kiva päivä ja hyvää taistelua kavereiden kanssa. Ajo tuntui aika hyvältä. Kaksi ensimmäistä kierrosta menivät hyvin, mutta kolmannella olin vähän hidas. Hyvällä fiiliksellä huomiseen, Holcombe myhäili.

Kisan positiivisesta yllätyksestä vastasi E1-luokan voittanut viime vuoden juniorien maailmanmestari Zac Pichon ajamalla neljänneksi. Viides oli Hamish Macdonald.

Suomalaisista Roni Kytönen ajoi sijalle 19 ja luokassaan jämsäläinen oli seitsemäs.

- Kisa alkoi aika huonosti. Hiukan sain kahdella viimeisellä kierroksella parannettua crossi- ja endurotestillä, mutta extremellä ei homma etene. En ole lainkaan tyytyväinen, mutta täytyy huomenna yrittää parantaa, Kytönen suunnitteli.

f

Roni Kytönen.

Hermanni Haljalan avauskisa päättyi sijalle 32. Luokassaan Haljala oli 11.

Naiset ja juniorit

Naisissa Jane Daniels oli aivan omaa luokkaansa, vaikka hukkasikin päivän viidennellä maastokokeella runsaan minuutin ylimääräistä aikaa. Voitto tuli siitä huolimatta 18 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Jessica Gardineria. Kolmanneksi ajoi Francesca Nocera. Suomen edustaja Janette Mielonen ajoi maaliin sijalla 15.

Junioriluokassa Jed Etchells nousi kärkipaikalle päivän toisella maastokokeella ja piti tuon paikan maaliin saakka. Toiseksi sijoittunut Max Ahlin hävisi voittajalle 20 sekuntia. Päivän yllätyksestä vastasi kolmanneksi ajanut Jeremy Sydow. Saksalainen jäi kakkossijasta 11 sekuntia.

Peetu Juupaluoma oli kahdesta suomalaiskuljettajasta nopeampi ja ajoi yhdeksänneksi. J1-luokassa Juupaluoma oli viides.

- Olen ihan tyytyväinen. En odottanut, että olisin pystynyt ajamaan näin hyvin heti Päitsin jälkeen, Juupaluoma hämmästeli iloisena.

Samuli Puhakainen oli päivään pettynyt. Sijoitus oli junioreissa11 ja J1-luokassa kuudes.

Youth-luokassa ykkössuosikki Kevin Cristino teki sen, mitä odotettiinkin ja ajoi voittoon 27 sekunnin turvin ennen luokan toista suosikkia Thibault Giraudonia. Myös suosikkeihin kuuluva Leo Giraudon oli kolmas.

Suomalaisista maaliin pääsi vain Niko Puotsaari. Sijoitus oli ihan kohtuullinen 15, kun otetaan huomioon, että pyörää piti nostella pystyyn päivän aikana useampaan kertaan.

Juho Ahokas sen sijaan joutui heittämään pyyhkeen kehään kolmen ajetun kierroksen jälkeen, kun kyynärpää kipeytyi niin paljon, ettei ajaminen ollut enää järkevää.

Kilpailu Italiassa jatkuu huomenna samaan aikaan eli liikkeelle lähdetään kello 10.00.