Suomalaisilla vaikea päivä Saksassa

Emil Weckman otti 12 pistettä Saksan EM-eristä.
Team Assomotor
Teutschenthalin kovapintainen rata ei ollut suosiollinen suomalaisille tänään, kun siellä ajettiin EM-erät.

EMX250- ja EMX125-luokkien EM-sarjat jatkuivat pitkän tauon jälkeen tänään Teutschenthalin radalla Saksassa. Sää oli mitä parhain motocrossille, syysauringon paistaessa siniseltä taivaalta kisaerien aikaan. Aamulla harjoitukset vietiin läpi varsin kuraisella radalla, mutta rata kuivui ensimmäisiin kisaeriin ja aamun kosteudesta oli muistona vain syvät spoorit.

EMX250-luokassa suomalaisten katseet kohdistuivat etenkin Emil Weckmaniin ja Kim Savasteeseen. Savaste oli ensimmäisen aika-ajoryhmän 11. ja Weckman puolestaan toisen ryhmän 10. Näin ollen molemmat pääsivät mukaan varsinaisiin kisaeriin. Luokan kolmas suomalainen, Sampo Rainio oli puolestaan toisen aika-ajoryhmän 22. ja karsiutui kisaeristä.

Ensimmäisessä kisaerässä Savaste oli startin jälkeen 17. ja nousi kahden ensimmäisen kierroksen aikana jo sijalle 14. Valitettavasti Savaste törmäsi tuon jälkeen ongelmiin ja putosi sijalle 22. Seuraavalla kierroksella Savaste menetti vielä neljä sijaa. Erän aikana Savaste nousi sijalle 22. mutta menetti viimeisellä kierroksella neljä sijaa ja oli maalissa 26. Weckman oli startin jälkeen 23. mutta nousi ensimmäisen kierroksen aikana sijalle 17. Valitettavasti Weckman menetti seuraavalla kierroksella kolme sijaa, ennen kuin pääsi nousemaan taas loppuerän aikana takaisin sijalle 17.

Toisen erän startin jälkeen Savaste oli sijalla 18. ja Weckman puolestaan 22. Savaste putosi heti kahden ensimmäisen kierroksen aikana kolme sijaa ja Weckman puolestaan nousi kaksi sijaa. Savasteen suunta oli valitettavasti alaspäin koko erän ajan ja maalissa hän oli 26. Weckman puolestaan oli hyvässä vauhdissa erän ensimmäisen puoliskon ajan ja oli erän puolessa välissä 14. Loppuerän aikana Weckman nousi vielä yhden sijan ja oli maalissa 13. Päivän voittaja oli Italian Fantic-kuljettaja Nicholas Lapucci, ennen Norjan Kevin Horgmoa ja Italian Andrea Bonacorsia.

EMX125-luokassa Kasimir Hindersson oli oman aika-ajoryhmänsä 18. nopein ja pääsi näin ollen mukaan kisaeriin. Nico Stenberg oli samassa ryhmässä 22. ja karsiutui puolestaan kisaeristä. Ensimmäisessä erässä Hindersson oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 17. mutta menetti erän aikana pari sijaa ja oli maalissa 20. Toisessa erässä Hinderssonin startti oli ensimmäistä erää huonompi ja hän oli startin jälkeen 29. Erän aikana hän nousi muutaman sijan ja oli ruutulipulla 26. Luokan päivän totaalin voittoon ajoi Hollannin Yamaha-kuljettaja Ivano Van Erp, ennen Iso-Britannian Bobby Brucea ja Belgian Lucas Coenenia.